Bártfai Imre: Egy különutas jelölt: Robert F. Kennedy Jr. esélyei az elnökségre

A küldetésem a kampány következő 18 hónapjában és elnökségem alatt az lesz, hogy véget vessek az állam és a vállalati hatalom korrupt összeolvadásának, amely azzal fenyeget – most fenyeget azzal –, hogy egy újfajta vállalati feudalizmust kényszerít országunkra; kiárusítja gyermekeinket, lila hegyünk fenségét; megmérgezi gyermekeinket és lakosságunkat vegyszerekkel és gyógyszerekkel; teljesen kizsákmányolja a kincseinket; kiüresíti a középosztályt, és állandó háborús állapotban tart majd bennünket.”1

Robert Kennedy Jr. kampányindító beszéde.

“Bártfai Imre: Egy különutas jelölt: Robert F. Kennedy Jr. esélyei az elnökségre” bővebben

Szele Tamás: Kis választási logikácska

Akárhogyan magyarázom, nem értik. Mintha a falnak beszélnék. Nem értik jobbról, tulajdonképpen balról sem, itt motyogok magamban középen. Mondjuk bonyolult dolog is a kampányhirdetések ügye, és nem véletlenül az: de mégis soknak találom, amennyit mostanság elhirdetett a magyar politika.

“Szele Tamás: Kis választási logikácska” bővebben

Gaál Péter: Hadigazdaság

Szeretünk mi itt károgni. Ki itt károg, ki ott, én most itt. Szele Tamás barátom tegnap már írt egy kiváló cikket a kötelező beszolgáltatásról, hasonló illusztrációval, csak most nem aprózzák el, mint Rákosi apánk tette volt.

“Gaál Péter: Hadigazdaság” bővebben

Gaál Péter: A mandzsúriai jelölt

Így, így. Pontosan. Két dologra kell(ene) fókuszálni: a harácsolásra (nem elsősorban mint lopásra, bár az se elhanyagolandó) és az univerzális képviselőre. Az örök emberi gyarlóságokra: az irigységre és a látszatokra.

“Gaál Péter: A mandzsúriai jelölt” bővebben

Szele Tamás: Kis magyar mondavilág kampány idején

Na jó, kérem. Én szelíd ember vagyok, de a hazugságot nem tűrhetem, ha írásban látom. Az egy dolog, hogy Orbán Ráhel Spanyolországba költözött családjával együtt, azt már kiveséztem ma egy másik lapban, nem épp szelíd szavakkal: de ne legyen legenda ennek kapcsán egy három éves álhírből. 

“Szele Tamás: Kis magyar mondavilág kampány idején” bővebben

Szele Tamás: Csillagok, csillagok…

Szóval akkor megint lesz magyar űrhajós, és ha mindenki kipoénkodta magát azon, hogy „lőjék ki” az általa épp nem kedvelt politikusokat, akkor gondolkodjunk el kicsit komolyabban is azon, hogy miről van szó, mennyibe kerül és megéri-e a befektetés.

“Szele Tamás: Csillagok, csillagok…” bővebben

Gaál Péter: Koldus-ének

Ha én cica lennék, úgy tudnék mindent mindenről és mindenkiről, ahogy honfitársaim túlnyomó része. Csalhatatlan szimattal – mije van a cicának? füle, karma, szeme, ami félsötétben is lát, szaglása talán rossz, de ez itt mindenki szimata – megmondanám a tutit.

“Gaál Péter: Koldus-ének” bővebben