Szele Tamás: Girkin Moszkvában, Putyin a hídon

Ha röviden össze akarom foglalni a friss (és ellenőrzött) háborús híreket, azt mondom, hogy szokás szerint minden másképpen van. A harcok zajlanak, a lőszer fogy, az emberek hullanak, de különösebb eredmény nélkül, Putyin áthajtott a kercsi hídon, remélem, legközelebb úsznia kell majd, de mint sportember, bizonyára attól sem ijed majd meg, maximum az aknákat nem fogja szeretni.

“Szele Tamás: Girkin Moszkvában, Putyin a hídon” bővebben

Szele Tamás: Háború tegnap, ma, holnap

Ez a mai második rész arról fog szólni, hogy a háború megfeneklett az őszi sárban. Mi lesz a következő lépés? A front helyzete attól függ, hogy Oroszországnak sikerül-e biztosítani az utánpótlást. Valószínűleg itt zajlanak majd a leghevesebb harcok. De hogy jutottunk el idáig? És mi várható?

“Szele Tamás: Háború tegnap, ma, holnap” bővebben

Szele Tamás: Húsdaráló Donyeckben

Az oroszok Herszonban mintha rendezett visszavonulásra készülnének, mármint ha sikerül nekik, Donyeckben pedig beindították volna a húsdarálót: volt Bakhmut környékén olyan front, ahol két nap alatt sikerült száz méterrel előrébb jutniuk, rengeteg áldozat árán, de hát ők ilyenek, fontolva haladnak. És ott az a rengeteg újonc, akik mind feláldozhatóak.

“Szele Tamás: Húsdaráló Donyeckben” bővebben

Szele Tamás: Sojgu és a telefon

Megint nehéz helyzetben van a krónikás, mert nincs krónika: az ISW Sojgu mester telefonos tárgyalásainak hatása alá került és inkább azt elemezte, a harctéri híreket csak röviden foglalták össze, majd holnap bepótolják. A többi megbízható forrás pedig igen keveset vagy semmit sem ír a csapatmozgásokról, hadmozdulatokról.

“Szele Tamás: Sojgu és a telefon” bővebben

Szele Tamás: Sztyepan Seagal és Vlagyivosztok

Oroszország háborúja Ukrajna ellen valósággal ontja a híreket, olyan mennyiségben, hogy az már majdnem kezelhetetlen: a szegény krónikás meg sem tudja tervezni a munkáját előre, mert mindig történik valami, mindig érkezik olyan hír, ami miatt át kell szerkeszteni az írást.

“Szele Tamás: Sztyepan Seagal és Vlagyivosztok” bővebben