Szele Tamás: Bakhmuti kérdőjelek

Hogy Bakhmut környékén most mi a helyzet, azt tán csak a Jóisten tudja, de amekkora ott a „fog of war”, a háború köde, az sincs kizárva, hogy még Ő sem látja tisztán. Az orosz források ukrán alakulatok „katlanba zárásáról, bekerítéséről” rikoltoznak, az ukrán források ilyent nem említenek, a semleges ISW meg csak ül és vakarja a fejét.

“Szele Tamás: Bakhmuti kérdőjelek” bővebben

Szele Tamás: Raszputyica tábornok fogságában

Ma viszonylag nyugodtabb a helyzet a harctereken, köszönhetően öreg barátainknak, az őszi időjárásnak és a raszputyicának, vagyis a sártengernek. Komoly csapatmozgások nincsenek, mindenki beleragadt a dágványba, vagy vigyáz, hogy bele ne ragadjon, várják a páncélosok a fagyot, hogy tudjanak közlekedni, a csapatok csak tüzérségi párbajokat vívnak.

“Szele Tamás: Raszputyica tábornok fogságában” bővebben

Szele Tamás: Ellentámadás Szvatovénál

A harcok dühöngenek, az arcvonalak szinte állnak, mindenki hazudik, mint a vízfolyás, a megszállási tisztviselők állítólag már százötvenezer ukrán gyereket „adtak örökbe” orosz nevelőszülőknek (vagy inkább: raboltak el családjuktól), a Kreml szokás szerint halandzsázik a lengyel területet ért találatokról, Prigozsin meg dörzsöli a markát, mert minden neki kedvez most.

“Szele Tamás: Ellentámadás Szvatovénál” bővebben