Szele Tamás: Araszoló offenzíva

Azt, kérem, nem lehet mondani, hogy ne lenne orosz offenzíva Ukrajnában, mert van. Kifejezetten decens, kis csinos, visszafogott offenzíva zajlik, nem túl sok sikerrel, de komoly erők bevetésével és feláldozásával. Nyilván nem várhatunk jelentős áttörést tőle két nap után, de gyanús, hogy minden frontról érkező jelentés azzal kezdődik, hogy „visszaverték a korlátozott orosz támadásokat”.

“Szele Tamás: Araszoló offenzíva” bővebben

Szele Tamás: Leopardok és moduláris Armaták

Most minden hír a nyugati harckocsikról szól, amiket Ukrajna fog kapni, és amelyek minden pillanatban elindulhatnak, hiszen Olaf Scholz német kancellár ma hivatalosan is bejelentette, hogy tizennégy Leopard 2-vel támogatja Kijevet, az Egyesült Államok harminc Abramsről beszél, Lengyelország odaadja, amije van – ez sokat segíthet Ukrajnának.

“Szele Tamás: Leopardok és moduláris Armaták” bővebben

Szele Tamás: A Wagner és a nők

A harcok zavartalanul folytatódnak, a harcokat ne tessenek félteni, csak a résztvevőiket: náluk amúgy sem most lesz a karácsony, hanem január hetedikén, szóval nem lesz vakáció a háborúban, a bakhmuti vérszivattyú tovább dolgozik, a Kreminna-Szvatove vonalon is folyik a küzdelem, más kérdés, hogy komoly, sőt, szabad szemmel látható eredmény nélkül.

“Szele Tamás: A Wagner és a nők” bővebben

Szele Tamás: Putyin és Lexi

Találkozott hát tegnap a legendás pár, Putyin elment meglátogatni Alekszandrt Minszkbe, szaladt feléje, mikor meglátta, a repülőgép lépcsőjének utolsó fokát ki is hagyta, szökellt a reptér betonján, mint egy vágtázó csodaszarvas, volt csók, ölelés, virág, de valahogy érezni lehetett, hogy oda a régi tűz és szenvedély, már nem szikrázott közöttük a levegő.

“Szele Tamás: Putyin és Lexi” bővebben