Szele Tamás: Fosztogatók és szilovikok

Sok minden nem változott Moszkvában sem, Péterváron sem tegnap óta: Prigozsin egyre erősödik, a talpnyalói mindenhol dicsérik, de Putyin sem gyengül, csak mintha fogyna körülötte a levegő. A védelmi minisztérium tagadja a pavlivkai vereséget, a bloggerek bizonygatják, az újoncok meg csak haldosnak egymás után, szóval olyan az orosz világ, amilyen mindig is volt.

“Szele Tamás: Fosztogatók és szilovikok” bővebben

Szele Tamás: Húsdaráló Donyeckben

Az oroszok Herszonban mintha rendezett visszavonulásra készülnének, mármint ha sikerül nekik, Donyeckben pedig beindították volna a húsdarálót: volt Bakhmut környékén olyan front, ahol két nap alatt sikerült száz méterrel előrébb jutniuk, rengeteg áldozat árán, de hát ők ilyenek, fontolva haladnak. És ott az a rengeteg újonc, akik mind feláldozhatóak.

“Szele Tamás: Húsdaráló Donyeckben” bővebben

Szele Tamás: A Krím lángjai

Oroszország mintha kezdene veszíteni lendületéből az ukrajnai hadszíntereken, de főleg mögöttük: rejtélyes robbanások sorozata rázta meg a Krímet és okozott nagyon komoly károkat a közlekedési infrastruktúrában, ám szerencsére emberéletben kevés kár esett. De szólnak a fegyverek minden fronton, mozgásba lendült a háború.

“Szele Tamás: A Krím lángjai” bővebben

Szele Tamás: Az atomerőmű árnyékában

Oroszország inváziója Ukrajnában egyre különösebb, egyre vadabb, ugyanakkor mintha mindkét fél hadvezetése a szervezetlenség bizonyos jeleit mutatják, hogy így fogalmazzak – egyszerűbben mondva, mintha egyik oldalon se tudnák, hol a fejük, és ha megkerül, azt nem tudnák, mire használják.

“Szele Tamás: Az atomerőmű árnyékában” bővebben