Szele Tamás: Az Odüsszeusz-bomba meséje

Ahogy nézem, az orosz állam hadban áll már mindennel és mindenkivel, időnként saját magával is. De főleg a józan ésszel. Ukrajna értelmetlen megtámadása csak egy tünete – még ha a legsúlyosabb is – annak az elmebajnak, amiben az orosz vezetés szenved, méghozzá sajnos nagyon hosszú ideje. És mindenki mást is hülyének néznek. “Szele Tamás: Az Odüsszeusz-bomba meséje” bővebben

Szele Tamás: Gyermekrablások és zsúfolt zárkák

Egyre különösebb dolgok történnek Ukrajnában az oroszok által megszállt zónákban. Mintha ez nem egy szokványos területfoglaló háború volna, ennek kifejezetten nacionalista, oroszosító jellege is van. Bár mondjuk nem csak Ukrajnában történnek furcsa dolgok, hanem Oroszországban, sőt, Belaruszban is: vegyük szépen sorra, miről is van szó.

“Szele Tamás: Gyermekrablások és zsúfolt zárkák” bővebben

Szele Tamás: A Függetlenség Napja

Nevezetes a mai nap, nem csak azért, mert pont ma fél éve támadta meg Oroszország Ukrajnát, de ma van az ukrán függetlenség ünnepe is, minek következtében különös óvatossággal figyelik a kijevi légteret: rakétatámadásoktól tart az ukrán hírszerzés, és meglehet, okkal, igazán jellemző volna, ha ebből az alkalomból az orosz hadsereg megpróbálna csapást mérni az ünneplő fővárosra.

“Szele Tamás: A Függetlenség Napja” bővebben