Szele Tamás: Se pénz, se posztó

Habár nagyon lényeges harci cselekményekről ma nem lehet beszámolni, csak a megszokott mészárlásról, mégis figyelemre méltó, hogy az orosz hadseregnek semmi szüksége az ukránra ahhoz, hogy átszervezés útján felszámolja önmagát, mint haderőt, az átszervezés és a belső korrupció együtt pusztítóbb hatású, mint bármiféle ezerszer megígért csodafegyver. Igaz, hogy csak saját maga ellen.

“Szele Tamás: Se pénz, se posztó” bővebben

Szele Tamás: Rakéták és mobikok

A lengyelországi rakétabecsapódás híre paradox módon az egész világot megrázta, de a háború menetét érdemben nem befolyásolta, amint a monstre rakétatámadás sem gyakorolt rá különösebb hatást. A vérengzés folytatódik, az újoncok (mobikok) hullanak, mint a legyek, a frontvonalak alig mozdulnak és mindenki egyre hülyébb lesz.

“Szele Tamás: Rakéták és mobikok” bővebben

Szele Tamás: A támadás ára

A mai nap eseményei nem fértek már bele a harctéri hírekbe, itt közlöm őket – de az az igazság, hogy a hátország terrorbombázásának nincs is sok köze a harctérhez. És ma ez folytatódott, annak ellenére, hogy Luhanszkban az ukrán hadsereg még fel is szabadított vagy kétszáz négyzetkilométernyi területet.

“Szele Tamás: A támadás ára” bővebben