Szele Tamás: A kakhovkai gát

Herszon környékén lassan már senki sem tudja mit gondoljon, mi lesz a Kakhovka gáttal – illetve azt mindenki tudja, hogy az oroszok vagy fel fogják robbantani, vagy sem, de mindkét esetben az ukránokat hibáztatják majd érte. Ez a hadviselés tejesen új korszakát nyitja meg, az informális taktikáét, mikor is egyáltalán nem lesz szükséges harcolni, elég lesz hazudozni róla. Aki nagyobbat mond, az nyert.

“Szele Tamás: A kakhovkai gát” bővebben

Szele Tamás: Hatezer négyzetkilométer

Ukrajnában egyre érdekesebb a helyzet, az orosz csapatok hátrálnak, az ukránok előrenyomulnak, a tegnap visszafoglalt háromezer négyzetkilométernyi terület mára már hatezer… de ne ünnepeljen senki, vegyük tekintetbe, hogy az ország teljes területe a Krímmel együtt összesen 603 700 négyzetkilométer volna.

“Szele Tamás: Hatezer négyzetkilométer” bővebben

Szele Tamás: Malomjáték Ukrajnában

Az ukrajnai orosz invázió megakadni látszik, bár világos, hogy „döntő csata”, hirtelen, mesébe illő fordulat nem várható, de a hadiszerencse mintha egyre inkább az ukrán fél mellé szegődne. Az is igaz azonban, hogy annak van szerencséje, aki tesz is valamit a céljai érdekében – és az ukránok tesznek is.

“Szele Tamás: Malomjáték Ukrajnában” bővebben