Szele Tamás: Lovak és pacsirták

Oroszország tegnap tömeges rakétatámadást intézett Ukrajna ellen – már megint – a támadás arányához képest mérsékelt sikerrel, ami azért fontos, mert utána az orosz védelmi minisztérium megüzente a világnak: „Sosem fogunk kifogyni a Kalibr cirkáló rakétákból!” Az Iszkanderekről, Kindzsalokról és a H-sorozatról érdekes módon nem üzentek semmit.

“Szele Tamás: Lovak és pacsirták” bővebben

Szele Tamás: Felgyorsuló események

Putyin és Lukasenko bonyolult tánca folytatódna, de falsot fogott a zenekar, mert Zelenszkij, amilyen forrófejű, tegnap a háború háromszázadik napján elment Bakhmutba, hogy kitüntetéseket adjon át, Putyin meg eddig még a harctér közelében sem járt. Így nem lehet táncolni, Prigozsin a zenekarban belezavarodott a Lohengrin Nászindulójába, odalett a lagzi, most mindenki otthon duzzog.

“Szele Tamás: Felgyorsuló események” bővebben

Szele Tamás: Lövészárkok a strandokon

A fronton ősi módszert követnek az orosz fegyveres erők: mivel csak minimális eredményt képesek elérni, inkább átszerveznek. Ez ugyan nem sokat fog segíteni, de a lázas tevékenység látszatát kelti, és amúgy is van benne gyakorlatuk. Ettől még a harcok intenzitása fikarcnyit sem csökken és az elesettek száma sem, de legalább valami mégis tettek. Orosz metódus.

“Szele Tamás: Lövészárkok a strandokon” bővebben