Szele Tamás: Patrióták, jellemgrófok, kapcabetyárok

A mai második rész három talpig becsületes orosz hazafiról szól, három valódi példaképről, akik sosem mulasztják el kinyilvánítani hűségüket az állam, annak vezetése, a hadsereg és leginkább Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin iránt, aki ezt azért el is várja ettől a három cégéres gazembertől. Mert azok: hiába „hazafias példaképek”, ha megvakargatja őket az ember, kilátszik a kilométeres priuszuk.

“Szele Tamás: Patrióták, jellemgrófok, kapcabetyárok” bővebben

Szele Tamás: Külön„béke”

Nyugalom, nem tört ki semmiféle béke, a cím csak arra utal, hogy mától a katonai-harctéri híreket külön írásban közli a Zóna, a többi, háborúval kapcsolatos, de mégis más jellegűeket pedig egy másikban, tehát ebben, amit most olvasnak.

“Szele Tamás: Külön„béke”” bővebben

Szele Tamás: Nemzetőr-dal

Rögtön azzal kell kezdenem, hogy bocsánatot kérek Arany Jánostól, aki most fordult meg a sírjában a cím miatt. Annak a nemzetőrségnek, amiről most szó lesz, semmi köze 1848-hoz, de még 1956-hoz is csak a neve köti, meg némi írott malaszt, a valóságban olyan távol áll a forradalmainktól, mint Makó lovag Jeruzsálemtől.

“Szele Tamás: Nemzetőr-dal” bővebben

Szele Tamás: Ülüm-pülüm-pümpülüm…

Nyugalom, nem őrültem meg. Van ugyan a történetben olyan, akinek elment a szépesze, de az nem én vagyok. Én is sajnálom a közönséget ezzel a tébolyult históriával untatni, de sajnos kénytelen vagyok rá – és talán az olvasóim számára is tanulságos lehet.

“Szele Tamás: Ülüm-pülüm-pümpülüm…” bővebben