Milliós megtekintésnél jár és megállíthatatlanul terjed fideszes körökből egy orosz propagandavideó, írja a 444.
Szele Tamás: Az alfarhang elfűrészelése
Nem vagyok híve az oktalan trágárságnak a sajtóban, az erős kifejezéseknek megvan a maguk helye, és ha túl sokat használjuk őket, elkopnak: mindazonáltal van, amikor nem lehet másként fogalmazni.
Szele Tamás: Kommunikátorok
Ma sem dőlt még össze a világ, az aszteroida csak este tizenegy körül fog elsuhanni a bolygónk mellett, tisztes távolságban, addig forogjunk nyugodtan tovább, meg azután is – nincsenek szenzációs hírek, még közérdekűek se nagyon.
Szele Tamás: Kormányinfó, vagy amit akartok
A mai nap kérdése kétségtelenül az, hogy hány kormányinfót tartottak ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben és azon hány Gulyás Gergely beszélt, valamint miket mondtak ezek a Gulyás Gergelyek. Ugyanis jelenleg ez még nem teljesen világos.
Szele Tamás: Harcok és tények
Ha Magyarország közbeszédét tekintjük, óhatatlanul is egy óvodai kiscsoport jut eszünkbe: „A Pistike hazudik!” „Nem is igaz, a Józsika hazudik!” „De neeem!” „De igeeen!” „Beee!” Körülbelül ilyen hangnemben sikerült fogadni a hírt, hogy tényellenőrző oldal indul nemsokára magyar nyelven.
Szele Tamás: Hírtelenkedés
Vannak hírek és vannak olyasmik, amik a megszólalásig hasonlítanak a hírre, csak sajnos megszólalnak, és kiderül, hogy nem azok. Mára mindkét kategóriából jutott, van, ami lényeges, van ami annyira lényegtelen, hogy magam is csodálom, felnőtt emberek miért foglalkoznak vele.
Szele Tamás: Online pergőtűzben
Ma, mikor az ország politikus csizmadiái azon tanakodnak, hogy 2021. október 23-a 2022–ről szól-e vagy 2006-ról (csak abban teljes az egyetértés, hogy 1956-ról semmikép sem szólhat) a sajtómunkás fáradtan legyint, nem vegyül közéjük, kiválik és, hogy helyét megállja, valódi hírt keres, azzal foglalkozik.
Szele Tamás: A valkűrök lovaglása
Tegnap kicsit borúlátó voltam az előttünk álló kampányharcokkal kapcsolatban, ma, mikor átnéztem az elmúlt napok jegyzeteit és a délelőtti híreket, sokkal borúlátóbb lettem. Nem jön a totális információs háború, hanem már itt is van a nyakunkon.