Körözi a rendőrség a vizes vb-t rendező cég gazdasági vezetőjét

Az egyik “leghírhedtebb” magyar üzletembert, Balogh Sándort, az Orbán-kormány egyik tárca nélküli miniszterének volt férjét körözi a rendőrség elfogatóparanccsal, költségvetési csalás gyanúja miatt.

Egészen megdöbbentő körözésre lett figyelmes a Szabad Pécs. A Police.hu-n megjelent, hogy költségvetési csalás miatt körözi a rendőrség Balogh Sándor üzletembert. Ő Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter volt férjéte, a 2017-es budapesti vizes világbajnokság lebonyolításért felelős Bp2017 Kft. gazdasági vezetője.

Balogh Sándorról tavaly írt átfogó portrét a G7, amiben azt írták,

több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is.

A cikk szerint Balogh Sándor lényegében leplezetlenül alakított ki egy olyan céghálót, amelynek vállalatai összesen több milliárd forint adótartozást halmoztak fel az elmúlt évtizedekben. Mint írják, hiába épített fel egy bonyolult, nehezen átlátható cégbirodalmat, azzal egyáltalán nem foglalkozott, hogy ezt ne lehessen hozzá kötni.

A Balogh Sándorhoz köthető cégek óriási károkat okoztak a magyar államnak, ő ennek ellenére nemcsak folyamatosan kereste a feltűnést (elsősorban) az érdekeltségébe tartozó médiacsatornákon, hanem a magyar állam is számtalan módon segítette karrierjében.

Több hozzá köthető cég volt bejegyezve volt felesége, Bártfai-Máger Andrea lakására, majd a cégeket szinte kivétel nélkül felszámolták vagy kényszertörléssel megszüntették.

Balogh egy időben biztosan nem volt a NER ellensége, másfél éve sincs, hogy a Orbán Viktorral fotózkodhatott.

(Kiemelt kép: Police.hu)