Visszavágott Kanadának, az 5. helyért játszhat a magyar vízilabda válogatott

Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga belgrádi szuperdöntőjében, miután a rájátszás első fordulójában 15-8-ra legyőzte a kanadai csapatot.

Märcz Tamás együttese a holnapi zárónapon 11.45 órától a Japán-Kazahsztán párharc továbbjutójával találkozik.

Eredmény:

az 5-8. helyért:
Magyarország-Kanada 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 4-1)

gólszerzők: Bátori, Kovács, Kállay 3, Erdélyi 2, Pásztor, Jansik D., Német, Gór-Nagy 1-1, illetve D’Souza 3, Gardijan, Halajian 2-2, Bicari 1

A magyar csapatból hiányzott az eltiltott Kardos Gergely.

A két csapat a torna keddi nyitónapján is találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a kanadaiak 10-9-es, történelmi győzelmet arattak.

A magyarok ezúttal nem adtak olyan előnyt a kanadaiaknak, mint a két csapat első összecsapásakor (1-5), s bár a tengerentúliak ma 2-1-re vezettek, az első negyedet a kétgólos Bátori Bence vezetésével hozták a fehér sapkások.

A második játékrészben is a magyarok játszottak fölényben, a kanadaiak inkább csak emberelőnyben jelentettek veszélyt, de még akkor is többször elakadt a labda a Kardos helyébe lépett Bisztritsányi Dávidban. Kétgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A nagyszünet után is magabiztosan játszottak a magyarok, a kanadaiaknak csak felvillanásaik voltak, így a zárófelvonás előtt négygólos volt az előny (11-7).

A negyedik negyedben még tovább nőtt a különbség, így a magyarok fölényes győzelmet arattak.

“Ehhez a meccshez taktikailag kicsit másképp álltunk, megpróbáltunk az elején fizikailag nyomást gyakorolni a kanadaiakra, akik tegnap este még a szerbekkel játszottak. Amikor láttam, hogy kicsit fáradtabbá vált a kanadai csapat, akkor egy más védekezési formára váltottunk, amiből sokszor tudtunk labdát szerezni, lefordulni és gólokat lőni” – nyilatkozta a találkozót követően Märcz Tamás.

Hozzátette, szerették volna megmutatni, hogy képesek több góllal legyőzni a kanadai válogatottat, amely vélhetően “élete meccsét” játszotta kedden. “Megtettük azt, ami a kötelességünk. A játékosok bizonyítani akartak, s nemcsak szavakkal dobálózni. Holnap várhatóan a japánok ellen újra egy mentálisan idegőrlő meccs következik, hiszen ők képesek a hatodik napon is ugyanúgy vízilabdázni. Nekünk is úgy kell játszanunk, mint tettük azt ellenük.”

Simán jutottak döntőbe a szerbek

Elsőként a házigazda szerb válogatott jutott a férfi vízilabda világliga belgrádi nyolccsapatos szuperdöntőjének fináléjába.

Az olimpiai- és Európa-bajnoki cím védője az első elődöntőben magabiztosan győzte le az ausztrál csapatot.

A másik ágon 16.45-től a horvát és a spanyol csapat csatázik majd.

A torna győztese – a házigazda Japán után – másodikként nyer indulási jogot a tokiói olimpiára.

korábban:

az 5-8. helyért:
Japán-Kazahsztán 13-12 (4-2, 4-2, 2-3, 3-5)

később:

elődöntő:
Horvátország-Spanyolország 16.45

(MTI)

(Kiemelt kép: vlv.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!