Ungvári Attila bronzérmes a cselgáncs GP-n

A 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet nyert a Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix mai versenynapján.

A kétszeres Európa-bajnoki harmadik helyezett dzsúdós négy győzelem és egy vereség után a bronzcsatában az osztrák Shamil Borchashvilivel találkozott, aki korábban Nerpel Gergelyt búcsúztatta.

Első mérkőzésükön Ungvári – akinek a szeme alatt jókora monokli éktelenkedett – csaknem végig irányított az egy világkupa-aranynál tartó, csecsen származású ellenféllel szemben. Borchashvili a negyedik percben vazaari-gyanús dobást indított, de a bírók videózás után nem értékelték az akciót. Az aranypontig tartó hosszabbításból két és fél perc telt el, amikor a szemlátomást jobb erőben lévő 30 éves magyar egy lábszár-átforgatásra vazaarit kapott, és győzött.

“A minszki Európa-bajnokságon szerzett bronzom természetesen értékesebb, de itt is mindenképpen örömet akartam szerezni a szurkolóknak, ha már ennyien kijöttek. Azt hiszem, a fejemet is vették volna, ha nem nyerek érmet” – mondta tréfásan Ungvári. Hozzátette, a második meccsén szerezte a szeme alatti monoklit, de nem foglalkozott vele.

A bronzérmes Ungvári Attila – MTI/Czagány Balázs

A magyarok ezzel már két éremnél tartanak a hazai GP-n, ahol tegnap az 57 kilós Karakas Hedvig is harmadik lett.

A vasárnapi zárónapon öt súlycsoportban 16 magyar lép tatamira a Papp László Sportarénában.

Özbas Szofi (fehérben) és az amerikai Alisha Galles – MTI/Czagány Balázs

Özbas Szofi ötödik

A 63 kilogrammos Özbas Szofi ötödik lett a Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján.

Az ifjúsági olimpiai bajnok három győzelem és egy vereség után a bronzcsatában a kétszeres pánamerikai bajnok kubai Maylin Del Toro Carvajallal csapott össze. Első találkozójukon a 17 éves ceglédi dzsúdós remekül állta a sarat, mígnem bő két perc elteltével az ellenfél megkontrázott egy indítást, a földre vitte Özbast, és vazaarit kapott. Ezt az előnyét megőrizte a meccs végéig, így végül ő állhatott dobogóra.

“Úgy mentem fel a tatamira, hogy nem mások elvárásainak akarok megfelelni, hanem a sajátjaimnak. Ezért nem csalódás az ötödik hely, örülök, hogy felszabadultan tudtam dzsúdózni” – összegzett a magyar versenyző.  (MTI)

(Kiemelt kép: Ungvári Attila (kékben) és az osztrák Shamil Borchashvili a bronzmérkőzésen – Fotó: MTI/Czagány Balázs)