Újabb magyar bronzérem a Cselgáncs GP-n

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd a bronzérmet nyert a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix mai zárónapján.

A kétszeres ifjúsági Európa-bajnok ötödik meccsén az orosz Anton Krivobokovval csapott össze, aki hét érmet gyűjtött eddig a World Tour (Grand Slam és Grand Prix) viadalokon. A Széchenyi Egyetem SE versenyzője – a GP meglepetésembere – 50 másodperc elteltével egy megkontrázott akcióra vazaarit kapott, ám magasabb-nehezebb ellenfele nemsokára egy hasonló indítást követően egyenlített. A csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor a 18 éves Sipőcz ippont érően döntötte fel az oroszt, és nyert.

“Csodálatos napon vagyok túl, ez a bronzérem nagy lökést adhat a pályafutásomnak. Köszönöm a közönség biztatását. A végére elfáradtam, de az utolsó ellenfelemet ismertem már az edzőtáborokból, ami sokat segített” – nyilatkozott a fiatal magyar dzsúdós.

A magyarok három éremmel zárták az ötödik budapesti GP-t, pénteken az 57 kilós Karakas Hedvig, szombaton pedig a 81 kilós Ungvári Attila állhatott ugyancsak a dobogó alsó fokára. (MTI)

(Kiemelt kép: Sipőcz Richárd – Fotó: MTI/Czagány Balázs)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!