Szlovákiát is könnyedén győzte le a magyar női válogatott a vízilabda Eb-n

Második mérkőzésén is sima győzelmet aratott a házigazda magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon: Bíró Attila együttese Szlovákia ellen nyert 20-2-re.

A magyarok szerdán 19 órától az oroszokkal találkoznak.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Magyarország-Szlovákia 20-2 (5-1, 5-0, 4-1, 6-0)

Duna Aréna, v.: Korzyna (lengyel), Colombo (olasz)

gólszerzők: Keszthelyi 6, Rybanska, Leimeter 3-3, Szilágyi 2, Parkes, Gurisatti, Gyöngyössy, Garda, Vályi, Illés 1-1, illetve Stankovianska, Peckova 1-1

Magyarország:
Kasó – Vályi, Keszthelyi, Gurisatti, Parkes, Máté, Garda – cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)

A horvátokat egy híján húsz góllal legyőző magyarok második “bemelegítő” mérkőzésükre készültek, tekintve, hogy az északi szomszéd válogatottja a nyitókörben 31-2-re kapott ki az oroszoktól.

A szlovák gárda azon kívül, hogy az első percben betalált, szinte semmi ellenállást nem tanúsított, még emberelőnyben is csak hazaadással felérő lövésig jutott, ami nem okozott gondot Kasó Orsolyának. Úgy tűnt, Bíró Attila támadásban a centerjáték erőltetését kérte a játékosoktól, ugyanis rengeteg bejátszást kapott Gyöngyössy Anikó és Parkes Rebecca is. Az első két negyed után főként Rybanska Natasát lehetett kiemelni, aki három kifejezetten szép és pontos távoli lövéssel talált be.

A nagyszünet után a magyar csapat kissé belealudt a szlovákok elképesztően lassú tempójába, ráadásul a riválisnak sikerült felavatnia egy ejtéssel a csereként beálló Gangl Edinát.

A játék képe az utolsó negyedben sem változott, a magyarok 18 góllal nyertek, és készülhetnek az oroszok elleni, szerdai csoportrangadóra.

Keszthelyi-Nagy Rita – MTI/Szigetváry Zsolt

“Összességében elégedett vagyok, simán nyertünk, itt a lényeg az, hogy ne üljön le a csapat. Most azért lehetett látni, hogy kicsit lassabbak voltunk, mint tegnap, igaz, szárazföldön és vízben is dolgoztunk még ma délelőtt” – nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila, aki a centerjátékkal kapcsolatban megjegyezte, nem az ő kérése volt, hogy erőltessék, ráadásul a játékvezetők nem honorálták kiállításokkal ezeket az akciókat, ezért a folytatásban már nem is nagyon próbálkoztak vele.

A szakvezető abban bízik, hogy szerdára pörgősebb és jobb lesz csapata játéka.

A játékosok közül Parkes Rebecca azt mondta:„Nehéz fókuszálni az ilyen jellegű mérkőzéseken, koncentráltnak maradni négy negyeden át, hiszen már az elején nagy előnybe kerültünk. Azért szerintem összességében megoldottuk ezt a feladatot is, ahogy vasárnap a horvátok ellen. Szerdán az oroszok ellen kőkemény csata vár ránk, sok úszással, birkózással, az teljesen más intenzitású összecsapás lesz, mint az első kettő volt.”

Rybanska Natasa: „Érdekes volt a mérkőzés előtt számomra mindkét himnuszt hallgatni. Amúgy nem izgultam, hiszen tudtam, sokkal jobbak vagyunk. Gyakoroltunk, készültünk a szerdai mérkőzésre.”

A csoport állása:
1. Oroszország 6 pont (58-4), 2. Magyarország 6 (45-8), 3. Görögország 6 (44-10), 4. Horvátország 0 (9-43), 5. Szerbia 0 (9-53), 6. Szlovákia 0 (4-51)

Korábban:
Oroszország-Szerbia 27-2 (6-2, 8-0, 8-0, 5-0)
Görögország-Horvátország 18-3 (6-0, 4-2, 5-0, 3-1)

A magyar csapat további programja:

szerda:
Magyarország-Oroszország 19.00

péntek:
Magyarország-Görögország 19.00

vasárnap:
Magyarország-Szerbia 19.00

A spanyolok könnyedén nyerték a vízilabda torna első rangadóját

A világbajnoki ezüstérmes spanyol vízilabda-válogatott könnyedén, 16-10-re legyőzte az olasz csapatot a budapesti Duna Arénában zajló Európa-bajnokság női tornájának első rangadóján.

A mai összecsapáson Roser Tarragó hét gólt szerzett.

Európa-bajnokság (Duna Aréna): nők, csoportkör, 2. forduló:

B csoport:
Spanyolország-Olaszország 16-10 (5-2, 4-2, 3-3, 4-3)
Franciaország-Izrael 10-6 (3-2, 4-0, 1-1, 2-3)
Hollandia-Németország 23-3 (6-1, 5-0, 5-0, 7-2)

A csoport állása: 1. Hollandia 6 pont (45-6), 2. Spanyolország 6 (31-16), 3. Olaszország 3 (23-20), 4. Franciaország 3 (16-21), 5. Izrael 0 (9-32), 6. Németország 0 (7-36)

(MTI, waterpolo.hu)

Kapcsolódó: A magyar női válogatott könnyen győzött – megkezdődött a vízilabda Eb

(Kiemelt kép: Rybanska Natasa, a magyar (b) és Daniela Katlovska, a szlovák válogatott játékosa – MTI/Szigetváry Zsolt)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!