Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamást, nem hagyhatja el Dél-Koreát

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok a kvangdzsui világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást. A 22 éves, olimpiai bronzérmes úszót ma kora reggel őrizetbe vették, majd kihallgatták egy rendőrőrsön egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens miatt.

A magyar úszócsapat egyik képviselője megerősítette, hogy Kenderesit kihallgatták, majd visszatérhetett a szállására, de legalább 10 napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Egy 18 éves nő hívta ki a rendőröket a szórakozóhelyre, Kenderesi tagadta az ellene felhozott vádakat.

A világbajnokságon a 200 pillangó döntőjében nyolcadik Kenderesire a jövő héten Magyarországon műtét várna, mert szalagszakadással versenyzett.

A Magyar Úszó Szövetség közleményben reagált az ügyre. Azt írták, hogy a koreai magyar nagykövetséggel együttműködve dolgoznak azon, hogy tisztázzák, jogosak-e a Kenderesi ellen felhozott vádak. Amíg ez nem derül ki, addig Kenderesit megilleti az ártatlanság vélelme, ám ha bebizonyosodik, hogy vétkes, a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A vb mai zárása után Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki a történtekről.

“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – írta, jelezve, “megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig”.

“A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott az úszó. (MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!