Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A magyarok a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak, közép-európai idő szerint 11.30 órától.

Eredmény:

vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország – Új-Zéland 17-6 (4-2, 4-1, 4-1, 5-2)
————————————————–
gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter 3, Szilágyi, Vályi, Gurisatti 2-2, Parkes, Rybanska, Illés, Tóth-Csabai 1-1, illetve Houghton, McDowall 2-2, Doyle, Howarth 1-1

Magyarország:

Gangl – Vályi, Leimeter, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Parkes, cserék: Tóth-Csabai, Gyöngyössy, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

A Koreai Köztársaságba a világbajnokság második felére megérkezett az ítéletidő, ugyan a hőmérséklet 25 Celsius-fok volt, óriási páratartalom, erős szél és szakadó eső jellemezte az elmúlt két napot.

Bíró Attila korábban azt mondta, bár dolgozott szövetségi kapitányként Új-Zélandon, a mostani együttesről már nem lehet sokat tudni.

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem okozhat gondot a továbbjutás, a tengerentúliak azonos létszámban nem jelentettek veszélyt a kapura.

Habár zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget a két csapat játékosai között, a magyarok rengeteget hibáztak, így csak két góllal nyerték meg az első negyedet. Nem változott a játék képe a folytatásban sem, így ötgólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

Az új-zélandiak a találkozó második felére kissé el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak.

Az új-zélandi Jessica Milicich gólt kap – Fotó: MTI/Kovács Tamás

“Ez volt az első mérkőzés életemben, amit tájfunban kellett lejátszani, de így is realizáltuk a két csapat közti különbséget. Harcos csapat az új-zélandi, ráadásul ilyenkor a jobbik válogatott nehezebben kap emberelőnyt, ugyanakkor az igazi értékmérő hétfőn lesz” – mondta Bíró Attila a találkozót követően.

A folytatásról megjegyezte, az olasz csapat legalább olyan erős, mint az orosz, amely a csoportkörben könnyedén legyőzte a magyarokat.

Szenvedett, de továbbjutott az Európa-bajnok Hollandia

Az Európa-bajnok holland válogatott nehezen, de legyőzte a kanadai csapatot, ezzel bejutott a nyolc közé.

A hollandok a negyeddöntőben a spanyolokkal találkoznak.

Eredmények:

vízilabda, nők:
a 13-16. helyért:
Dél-afrikai Köztársaság – Koreai Köztársaság 26-3 (7-1, 4-0, 7-1, 8-1)
Japán-Kuba 21-9 (6-3, 6-2, 4-2, 5-29

a negyeddöntőbe jutásért:
Hollandia-Kanada 5-4 (0-0, 4-2, 1-0, 1-1)
Magyarország – Új-Zéland 17-6 (4-2, 4-1, 4-1, 5-2)

(MTI)

(Kiemelt kép: Illés Anna, a magyar és Morgan McDowall, az új-zélandi válogatott játékosa – Fotó: MTI/Kovács Tamás)