Messi és öt csapattársa “eladhatatlan”

Az FC Barcelona vezetése semmiképpen sem adja el Lionel Messit és a spanyol bajnoki címvédő együttes további öt labdarúgóját a Marca értesülése szerint.

A madridi sportnapilap úgy tudja, hogy a csapatkapitány Messi mellett a védettek kategóriájába tartozik a kapus Marc-Andre ter Stegen, a védő Gerard Piqué, a középpályás Frenkie De Jong, és két csatár, Antoine Griezmann és Ansu Fati. Ugyanakkor a keret többi tagja elvben távozhat megfelelő ajánlat esetén.
Az “érinthetetlen hatokhoz” – a koronavírus-járvány kiváltotta gazdasági nehézségek ellenére – minden körülmények között ragaszkodik a vezetőedző, Enrique Setién, aki ugyanakkor állítólag többi játékosa bármelyikéről kész lemondani. A Marca a katalán klubtól várhatóan eligazolók közé sorolja a horvát Ivan Rakiticet és a szintén középpályás chilei Arturo Vidalt, továbbá a brazil kapus Netót.

Korábban a sajtóban olyan találgatások jelentek meg, hogy akár Messi is eligazolhat.

A márciusban a járvány miatt félbeszakadt spanyol élvonalban 27 forduló után az 58 pontos Barcelona vezet a Real Madrid (56 pont) és a Sevilla (47) előtt. A La Liga küzdelmeit szombati bejelentés szerint június 8-tól folytathatják. (MTI)

Kapcsolódó: 1. Messi, 2. Cristiano Ronaldo, 3. Zidane

Messi távozik a Barcelonából, ha nem jön Neymar?

Messi lőtte a legtöbb gólt az elmúlt évtizedben

Messi és Biles lett az év legjobbja az AIPS szavazásán, Hosszú negyedik, Milák nyolcadik

Lionel Messi hatodszor kapta meg az Aranylabdát