Megvédte címét a Ferencváros vízilabda csapata az Európai Szuperkupában

A Ferencváros férfi vízilabda csapata címét megvédve hódította el az Európai Szuperkupát: a Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek a mai összecsapáson 14-11-re győzték le idegenben az Eurokupában bajnok francia CN Marseille együttesét.

Varga Zsolt tanítványai a nagyszünetben még meglepetésre négygólos hátrányban voltak, azonban rendkívül magabiztos játékkal fordítottak és az ötgólos Jannisz Funutlisz vezetésével diadalmaskodtak.

A Ferencváros 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódította el a trófeát. A csapat egyébként már a meccs előtt történelmet írt azzal, hogy egymás után háromszor játszik döntőt.

Európai Szuperkupa:

CN Marseille (francia) – FTC-Telekom Waterpolo 11-14 (2-2, 6-2, 1-4, 2-6)

gólszerzők: Funtulisz 5, Younger 3, Zalánki, Varga Dé. 2-2, Jaksic, Constantin-Bicari 1-1

A találkozó favoritja a Ferencváros volt, amely két hete a  vízilabda BL csoportkörében 13-7-re verte a marseille-i csapatot úgy, hogy már 7-1-re is vezetett.

A döntetlennel zárult nyitónegyed után ugyanakkor a francia csapat nagy meglepetésre szétzilálta a zöld-fehérek védekezését és hat gólt szerezve 8-4-es előnnyel mehetett a nagyszünetre.A harmadik felvonásban az FTC gyakorlatilag másfél perc alatt ledolgozott hármat a hátrányából – miközben Vogel Soma sorra mutatta be a védéseket -, a franciák viszont emberelőnyben újra kettőre léptek meg. Aaron Younger közvetlenül a dudaszó előtt talált be, amivel ismét minimálisra csökkent a különbség.

A záró felvonás elején Varga Dénes egyenlített, de szinte azonnal jött a válasz a túloldalon. Az újabb magyar gólra sem kellett sokat várni, egy tökéletesen kijátszott emberelőny végén Nicolas Constantin-Bicari húzott a kapuba. Öt perccel a vége előtt már a magyar bajnoknál volt az előny Younger harmadik találatával. Bő három perccel a vége előtt újabb fórt kapott az FTC, Varga Zsolt pedig időt kért, a megbeszélést követően Jannisz Funutlisz gyakorlatilag két passz után értékesítette az előnyt, majd a Nikola Jaksic által kiharcolt ötméterest is a nyáron szerződtetett görög klasszis váltotta gólra, lezárva ezzel a legfontosabb kérdést. (MTI, fradi.hu)

Kapcsolódó: A Ferencváros Bajnokok Ligája győztes – vízilabdában

Magyar siker az “újrajátszott” sydneyi olimpiai vízilabdadöntőn

Negyedik a férfi vízilabda-válogatott

Kikapott az ausztráloktól, negyedik a női vízilabda-válogatott