Magyarország-Törökország 19-5 a vízilabda Eb-n

A házigazda magyar válogatott a törökök elleni 19-5-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Märcz Tamás együttese csütörtökön a spanyolokkal találkozik, az a találkozó dönt a csoportelsőségről, ami közvetlenül negyeddöntős szereplést ér.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):

férfiak, csoportkör, 1. forduló:

C csoport:
Magyarország-Törökország 19-5 (4-4, 4-0, 3-1, 8-0)
————————————————–
Duna Aréna, v.: Santos (portugál), Rakovic (szerb)

gólszerzők: Manhercz 4, Erdélyi, 3, Zalánki, Angyal, Vámos, Hosnyánszky 2-2, Jansik, Varga, Pohl, Mezei 1-1, illetve Özbek, Yenigun 2-2, Yutmaz 1

Magyarország:
Nagy – Varga, Erdélyi, Pohl, Vámos, Hosnyánszky, Mezei – cserék: Hárai, Angyal, Manhercz, Zalánki, Jansik, Vogel (kapus)

Attila Sezer, a török válogatott kapusa (b2), csapattársai, Emre Gürdenli (b), Ege Kahraman (j2) és Can Selcuk Caner (j), valamint Jansik Szilárd, a magyar válogatott játékosa (j3) – MTI/Czagány Balázs

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott a magyar együttes, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve.

Ezzel együtt a szép számú közönség kisebb csodát láthatott, a törökök ugyanis három és fél perc játék után 2-1-re vezettek. Sőt, két góllal is elléptek, a nézők pedig egy pillanatra ki is fütyülték a csapatot. A csorbát gyorsan kiköszörülte a házigazda, előbb Zalánki Gergő talált be, majd Manhercz Krisztián duplázott. A törökök viszont a negyed vége előtt emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

Úgy tűnt, a rivális erejéből mindössze ennyire futotta, a második játékrészben ugyanis eredménytelen támadásaik után általában már emberhátrányban kellett védekezniük, mert valaki szinte mindig elől ragadt közülük. Ezt kihasználva 4-0-ra nyerték a negyedet a magyarok (8-4).

A nagyszünet után a török csapat gyors emberelőnyös góllal kezdett, de a túloldalon a Hárai Balázs által kiharcolt kiállításokat előbb Angyal Dániel, majd Erdélyi Balázs váltotta gólra. A játékrész végén pedig Varga Dénes is megvillant egy bombával (11-5).

A zárónegyedben a törökök már nem jelentettek veszélyt a kapura, Manherczék pedig sorra lőtték a gólokat, így a vége 19-5 lett.

“Tudtuk, hogy ez egy nagy gólarányú mérkőzés lehet, de nem nagyon ismertük a törököket, akik az első negyedben egy-két jó kezű játékosuknak köszönhetően gólra váltották a helyzeteiket. Ma reggel még komoly munkát végeztek a fiúk, talán emiatt is kicsit lassabban vettük fel a ritmust. Még, hogy ha itt volt ez a mérkőzés, a fejekben szerintem már az volt, hogy két nap múlva egy sokkal fontosabb találkozó vár ránk, de átestünk a tűzkeresztségen” – nyilatkozta Märcz Tamás, aki a spanyolok elleni összecsapással kapcsolatban elmondta, két nagyon hasonló stílusú, gyors csapat találkozik majd, ezen a mérkőzésen pedig várhatóan apróságok döntenek majd. Hozzátette, véleménye szerint az utolsó negyedben mutatott éberség, higgadtság dönthet majd a csoport rangadóján.

Attila Sezer, a török válogatott kapusa (k), csapattársa, Nadir Sönmez (j), valamint Pohl Zoltán, a magyar válogatott játékosa (a víz alatt) – MTI/Szigetváry Zsolt

C csoport:

korábban:
Spanyolország-Málta 23-7 (4-3, 6-2, 7-0, 6-2)

A csoport további programja:

csütörtök:
Málta-Törökország 11.30
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 19.00

szombat:
Törökország-Spanyolország 10.00
MAGYARORSZÁG-Málta 19.00

Győzelemmel rajtoltak az olimpiai bajnok szerbek is

Az olimpiai bajnok szerb válogatott négy góllal legyőzte az orosz csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának nyitányán.

A világligában is címvédő szerbek legjobbja – négy találattal – az OSC légiósa, Andrija Prlainovic volt.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az ötkarikás címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói indulása már biztos.

Legyőzte a görögöket a világbajnok olasz csapat

A világbajnok olasz válogatott négy góllal győzte le a görög csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának keddi nyitányán.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):
férfiak, csoportkör, 1. forduló:

B csoport:
Szerbia-Oroszország 13-9 (3-1, 4-3, 2-3, 4-2)
Hollandia-Románia 9-8 (2-2, 3-2, 1-4, 3-0)

D csoport:
Olaszország-Görögország 10-6 (1-2, 3-2, 3-1, 3-1)
Georgia-Franciaország 9-7 (2-3, 3-2, 2-1, 2-1)

A csoport:
Horvátország-Németország 17-9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4)
Montenegró-Szlovákia 15-4 (1-2, 6-0, 4-1, 4-1)

C csoport:
Spanyolország-Málta 23-7 (4-3, 6-2, 7-0, 6-2)
MAGYARORSZÁG-Törökország 19-5 (4-4, 4-0, 3-1, 8-0)

(MTI)

Kapcsolódó: Szlovákiát is könnyedén győzte le a magyar női válogatott a vízilabda Eb-n

A magyar női válogatott könnyen győzött – megkezdődött a vízilabda Eb

(Kiemelt kép: Manhercz Krisztián, a magyar (j) és Emre Gürdenli, a török válogatott játékosa – MTI/Szigetváry Zsolt)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!