Lionel Messi hatodszor kapta meg az Aranylabdát

Pályafutása során hatodik alkalommal kapta meg az Aranylabdát a Barcelona klasszisa, ezzel jelenleg egyedüliként áll a ranglista élén, megelőzve az ötszörös győztes Cristiano Ronaldót.

Lionel Messi először 2009-ben lett aranylabdás, majd 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is nyerni tudott, legutóbb pedig 2015-ben végzett elsőként. Az argentin játékos idén már megkapta a FIFA év játékosának járó díját is.

Messi itt még “csak” öt aranylabdával

Sokáig úgy tűnt, hogy a Liverpool holland védője, Virgil van Dijk nyerheti idén az Aranylabdát, végül csak a második lett, annak ellenére, hogy idén az UEFA-nál ő végzett az első helyen. Az Aranylabda-szavazáson a harmadik Cristiano Ronaldo lett.

Cristiano Ronaldo nem jelent meg a gálán.

Jurgen Klopp kapta a férfi csapatok legjobb edzőjének járó díjat.

A nőknél sem történt címvédés

A tavalyi első Ada Hegerberg a legjobb háromba sem került be. Az amerikai válogatottal világbajnok Megan Rapinoe lett a második női aranylabdás, megelőzve az angol Lucy Bronze-ot és a szintén amerikai Alex Morgant.

A női csapatok legjobb edzőjének járó díjat Jill Ellis vehette át.

A legjobb férfi kapus: Alisson
A legjobb női kapus: Sari van Veenendaal
Puskás díj: Zsóri Dániel
Fair play díj: Marcelo Bielsa és a Leeds United csapata

Eszményi férfi világválogatott: Alisson; Matthijs de Ligt, Marcelo, Sergio Ramos, Virgil van Dijk; Frenkie de Jong, Eden Hazard, Luka Modric; Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Lionel Messi

Eszményi női világválogatott: Sari van Veenendaal; Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard; Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle; Marta, Alex Morgan, Megan Rapinoe

(Euronews, fifa.com)

Kapcsolódó: A brazilok legyőzték Messiéket a Copa Americán

Amerika a világbajnok a női fociban

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat