Last minute tábor ajánló, Budapesttől 1 órányira

Augusztus 2-án startol a PEOPLE TEAM tábor idei utolsó turnusa. Találd meg a hozzád illő sportágat!

Lustálkodóknak sporttáborban a helyük – azoknak is, akik utálják a tesiórákat. Hogy miért? Mert egy élményközpontú programsorozat segítségével az is megtalálja a számára ideális mozgásformát, aki kizárólag az üdítős flakont szokta nyáron emelgetni. A PEOPLE TEAM megmutatja, mit kell tenned.

Elmaradtak az edzéseid a sulibezárások miatt? Érzed, hogy húz az ágy? Egész nyáron punnyadnál? Ne tedd! Inkább nézz utána, milyen sporttáborba tudnál beiratkozni.

Miért jó egy sporttábor?

Egyrészt levezetheted fölös energiáidat, másrészt nem fogsz unatkozva chipset majszolni a gép előtt. Fittebbé és egészségesebbé válsz általa, és megszabadít a felgyülemlett feszültségtől. Jobb lesz a közérzeted, hiszen a sport a tánchoz hasonlóan boldogsághormont szabadít fel. Megtanít veszíteni – nem vicc, ezt is tudni kell. A vereségekből tanulni lehet, a gyakorlásnak pedig meglesz a (szemmel is látható) eredménye. A testmozgást csak elkezdeni nehéz, de ha megtaláltad a hozzád illő sportágat, abba sem akarod majd hagyni. Ez a kulcs: ha utálsz futni, még nem jelenti azt, hogy nem érdemes kipróbálnod valami mást. Ki tudja, talán a jóga, a röplabda vagy a szörfölés illik hozzád. Ezt úgy találhatod ki, ha olyan sporttábort választasz, amelyben mindegyiket megtapasztalhatod.

Létezik ilyen?

Persze. Egy jó tábor arról ismerszik meg, hogy sokféle programot kínál, semmit sem erőltet, a gyerekek pedig maguk dönthetik el, mivel foglalkoznak – ezt nagyobb valószínűséggel fogják élvezni, mintha valaki kiképzőtisztként állna felettük, és fekvőtámaszokat csináltatna velük. Ehhez persze elegendő (szabad- és fedett pályás) tér szükséges, illetve megfelelő eszközök, jó oktatók és sokszínű kínálat: a PEOPLE TEAM-nél ez mind rendelkezésre áll. A PT 1991 óta rendezi meg kecskeméti táborait. 2020-ban mintegy 10 szekció és 31 téma közül választhatsz, köztük a MOZGÁS + RITMUS csomagból. Táncolhatsz és kipróbálhatsz különböző sportágakat. Először megkérdeznek a tanárok, mihez van kedved. Utána bemelegítesz, és mehetsz, amerre látsz: egy parkban vízisízhetsz, úszhatsz, bokszolhatsz, tollasozhatsz, kosarazhatsz vagy focizhatsz. A meghívott vendégek pedig kevésbé ismert tevékenységeket mutatnak be nektek, mint amilyen a capoeira és a krikett.

Mit hozz magaddal?

Kizárólag magadat, a szükséges tisztálkodószereket, néhány váltás ruhát és a vitaminjaidat/gyógyszereidet, a PT minden másról gondoskodik. Készíts be egy-két fürdőruhát is, mivel számíthatsz hűsítő vízi partikra; a kánikulában garantáltan jól fognak esni. Mondd meg anyunak, hogy a kaja jó és bőséges lesz, az ivókútból pedig annyit hörpinthetsz, amennyit csak bírsz. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy egyszerre bulizz, erősítsd magad és fejlődj.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!