Elengedték Kenderesi Tamást, csak pénzbüntetést kapott

A szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás az úszók szövetségi kapitánya szerint pénzbüntetést kapott és holnapután hazatérhet Dél-Koreából.

Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából – mondta a szakvezető az úszók vizes vb utáni sajtótájékoztatóján a Duna Arénában. Sós úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza.

A magyar sportolót egy időre őrizetbe vette a kvangdzsui rendőrség, majd megtiltották neki, hogy kiutazzon az országból, miután egy 18 éves nő szexuális zaklatással vádolta meg. Kenderesi elismerte, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen hozzáért egy lányhoz, a vádat azonban visszautasította.

Az úszószövetség korábban azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A szövetségi kapitány a fegyelmi eljárásról azt mondta, annak elindítása az elnök, Wladár Sándor hatásköre.  (hvg.hu)

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!