Cristiano Ronaldo lesz az első dollár milliárdos futballista

A Juventus csatára, Cristiano Ronaldo lesz a harmadik élsportoló, a labdarúgók között pedig az első a világon, aki aktív pályafutása alatt egymilliárd dollárt keres – a Business Insider szerint.

A 35 éves portugál sztáron kívül ez korábban két amerikainak sikerült: a golfozó Tiger Woodsnak és a profi bokszoló Floyd Mayweather Jr.-nak. A dollármilliárdos sportolók klubja Michael Jordan kosaraslegendával egészül ki.

Cristiano Ronaldo annak ellenére lépi át az egymilliárdos határt még az idén, hogy – a vírusos világjárvány közepette a torinói csapatnál elfogadott kollektív bércsökkentés következtében – az ő fizetése is kevesebb lett.

Az üzleti lap közlése szerint még ugyancsak 2020-ban – a teniszezők között elsőként – a korábbi világelső svájci Roger Federer válhat dollár milliárdossá. (MTI)

A Business Insider arról is írt, hogy tavaly a portugál focista 109 millió dollárt keresett, ezzel ő volt abban az évben a második legtöbbet kereső sportoló. (Az első helyezett Lionel Messi volt 2019-ben.)

Cristiano Ronaldo jövedelmének csak egy része a Juventustól, illetve korábban a Real Madridtól kapott fizetés (az tavaly 64 millió dollár volt), jelentős a reklámbevétele is, ráadásul 400 millió (!) követője van a közösségi médiában.

Arra pedig már mi szeretnénk felhívni az MTI és a többi kolléga figyelmét, hogy a portugál csatárt ne Ronaldonak, hanem Cristiano Ronaldonak hívják. Ő maga is az utóbbit használja, de elsősorban azért, mert Ronaldo néven korábban már létezett egy világsztár focista, a kétszeres világbajnok brazil csatár. (A brazil Ronaldo a világbajnokságok történetének második legeredményesebb góllövője 15 góllal. Háromszor lett az év labdarúgója 1996-ban, 1997-ben és 2002-ben.)

(Kiemelt kép forrása: Cristiano Ronaldo Facebook oldala)