Amerika a világbajnok a női fociban

A címvédő és esélyes amerikai csapat a döntőben 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnok hollandokat. Az eddigi meccseiktől eltérően az amerikaiak most nehezen szerezték meg a vezetést, bár lényegesen több helyzetük volt, mint a hollandoknak.

Az első félidő gól nélkül zárult, aztán a 61. percben egy holland védő a 16-oson belül mellbe rúgta Alex Morgant, a videóbíró segítségével megítélt büntetőt pedig a csapatkapitány Megan Rapinoe higgadtan belőtte. Őt választották aztán a mérkőzés legjobb játékosának.

Ezért járt a 11-es – Fotó: fifa.com

Nem sokkal később, a 69. percben egy labdaszerzésből Rose Lavelle indult meg lendületesen, kicselezte a középhátvédeket és nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt.

Fotó: fifa.com

Az amerikaiak megérdemelten győztek, a statisztika szerint a mérkőzés alatt 17 próbálkozásuk volt, ebből 9 ment kapura, a hollandok csak 6 lövést eresztettem meg és ebből csak egy ment kapura.

Női világbajnokság, döntő:

Amerikai Egyesült Államok-Hollandia 2-0 (0-0)
Gólszerző: Rapinoe (61.), Lavelle (69.)

Kérdés, mi lesz majd a Fehér Házban. Az a szokás, hogy a mindenkori elnök meghívja a világbajnokságot, vagy olimpiát megnyerő sportolókat, Megan Rapinoe viszont már korábban közölte: ő Trump miatt nem megy el a fogadásra.

(Kiemelt kép: fifa.com)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!