A liechtensteiniek még nem láttak olyan sznob csapatot, mint a Fehérvár

A Fehérvár FC hosszabbítás után 2–0-s vereséget szenvedett Liechtensteinben a Vaduztól, s búcsúzott az Európa-ligától. Ennél is nagyobb szégyen azonban a csapat viselkedése.

Az NB I ezüstérmese csak 1-0-es előnyt dolgozott ki Felcsúton, majd a visszavágón 120 perc sem volt elég a gólszerzéshez, így a liechtensteiniek 2-0-s győzelemmel továbbléptek.

A Vaduz a svájci másodosztályban szerepel, az előző szezonban ott is csak hatodik lett.

Nehéz mit mondani a fehérváriak játékáról, akik már csak akkor mozgósítottak nagy erőket, amikor már nagyon égett a ház, viszont a helyzeteikből egyet sem tudtak berúgni. A vaduzi vezetőedző, a bő 100 Serie A-s meccsel rendelkező Mario Frick szerint a magyarázat az, hogy a fehérváriak lenézték a csapatát.

“Nem láttam még olyan „sznob” csapatot, mint a Fehérvár. Ha az edzőn nem is, a játékosokon éreztem, hogy nem tisztelnek minket eléggé, az első meccs után lekicsinylően nyilatkoztak rólunk – ennél nagyobb motiváció nem is kellett nekünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Frick.

Marko Nikolics, a Fehérvár FC vezetőedzője a lefújás utáni sajtótájékoztatón elmondta, a magyar csapat azt kapta a sorstól, amit megérdemelt. “Ez a legnehezebb vereség a karrierem során.” (Nemzeti Sport, 24.hu)

(Kiemelt kép: MOL Fehérvár FC)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!