A Flamengo az utolsó percekben fordított és győzött a Libertadores döntőjében

A Flamengo hihetetlen izgalmak között nyert a 2-1-re az argentin River Plate ellen a Libertadores-kupa döntőjében. A Libertadores Dél-Amerika “Bajnokok Ligája”.

A Limában rendezett szombati döntő 14. percében az argentin River Plate szerzett vezetést Rafael Borré góljával (0-1), ami egészen a 89. percig nem is változott. A Buenos Aires-i csapat ekkor már azt hihette, hogy megint megszerezte a kupát, ám a riói csapat ekkor egyenlített, majd a ráadás második percében a győzelmet is megszerezte (2-1).

A Flamengo minkét gólját a brazil válogatott Gabriel Barbosa szerezte, akit a szurkolók csak Gabigol néven emlegetnek.

Gabigol a góljaival rekordot is döntött, ilyen gyorsan, három perc alatt, még soha, senki nem szerzett két gólt fontos nemzetközi mérkőzésen.

A Libertadores döntőjében egyébként végig sokat támadott a Mengão néven is emlegetett riói csapat, de egészen a 89. percig az argentin védelem ellenállt a nyomásnak. És persze a River Plate-nek is voltak komoly helyzetei.

A Flamengo vezeti a brazil bajnokságot is és augusztus eleje óta veretlen tétmérkőzésen. Története során azonban most “csak” másodszor nyerte meg a Libertadores kupát, eddig egyetlen sikerét 1981-ben aratta.

A Libertadores-kupa megnyerésével a Mengão kijutott a klubvilágbajnokságra.

A Flamengo csapata:

Diego Alves; Rafinha, Pablo Marí, Rodrigo Caio, Filipe Luís; W. Arão (Vitinho), Gerson (Diego), De Arrascaeta (Piris da Motta), Everton Ribeiro, Bruno Henrique; Gabriel Barbosa.

Brazíliában most nagyon ünnepelnek, az országban a vörös-fekete Mengão a legnépszerűbb csapat, sok millió szurkolóval. (flamengo.com.br)

(Kiemelt kép: flamengo.com.br)