A brazilok legyőzték Messiéket a Copa Americán

A brazil válogatott két góllal legyőzte az ősi rivális argentin csapatot a labdarúgó Copa America keddi elődöntőjében, Belo Horizontéban.

Az előrehozott finálénak is tekinthető, 52 ezer néző előtt lejátszott összecsapáson a brazilok a 19. percben szereztek vezetést, Firmino passzolt az öt és felesre, az üresen maradt Gabriel Jesus pedig nem hibázott.

A duó villant a második félidőben is egy gyors kontra végén: Gabriel Jesus a saját térfele közepéről indulva három védőt hagyott faképnél, majd tökéletesen szolgálta ki Firminót.

Fotó: Estadão

Az argentinok az első félidőben Sergio Agüero révén kapufáig jutottak. A csapatkapitány Lionel Messi és Agüero – mindketten végigjátszották a találkozót – is azt kifogásolták, hogy a játékvezetők több esetben sem használták a videóbírós rendszert (VAR). A második brazil találathoz vezető kontra előtt Agüero esett el Dani Alves mellett a 16-oson belül, ám a síp néma maradt. Később egy szögletnél Otamendi került a földre, miután Arthurral ütközött.

Argentína 2005 óta nem tudja legyőzni ősi riválisát tétmérkőzésen.

A Copa America döntőjének másik résztvevője a másik elődöntő győztese, Chile vagy Peru lesz. A brazil sajtó azt hangsúlyozza, hogy a brazil válogatott várható győzelme a vasárnapi döntőben segíthet helyreállítani a brazil foci megtépázott tekintélyét. (MTI, O Globo)

(Kiemelt kép: O Globo)