A brazil futballista 200 métert zuhant, de túlélte

Autójával kétszáz méteres mélységbe zuhant Henrique, az élvonalbeli brazil futballcsapat, a Cruzeiro játékosa, aki csodával határos módon kisebb karcolásokkal megúszta az esetet.

A Globo Esporte brazil sportlap beszámolója szerint a 35 éves védekező középpályás, akit tűzoltók mentettek ki szorult helyzetéből, és sokkos állapotban szállítottak a Belo Horizonte-i Szent János kórházba, nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy mi történt vele a hegyi úton.

A mentéskor öntudatánál volt és fájdalmakra panaszkodott, de megúszta törések nélkül. A biztonság kedvéért megfigyelésre egy ideig bent tartják a kórházban.

Szerencsére egyedül volt a kocsiban. A rendőség szerint a féknyomok arra utalnak, hogy a nehéz terepen nem tudta megfelelően irányítani az autót.

A legutóbbi szezonban Henrique 33 mérkőzésen játszott a brazil bajnokságban. Az év eleje óta kölcsönben volt a riói Fluminense csapatánál, de a héten visszatért a Cruzeirohoz, mert a csapata visszakérte. 2021-ben jár le a szerződése.

A Cruzeiro szurkolói tiltakoztak, amikor bejelentették a visszatérését, feltehetően azért, mert haragudtak rá a korábbi távozás miatt. A baleset után viszont minden megváltozott, a szurkolók kiálltak mellette. (MTI, O Globo)

Henrique egyik emlékezetes gólja,  2009-ben lőtte a São Paulonak. A felvétel elején és a végén a brazil kommentelők szövegelnek, azt a részt érdemes kihagyni:

(Kiemelt kép: a baleset helyszíne)