Tabéry-novellapályázat

Tabéry Géza novellapályázat – 6. évad

FELHÍVÁS

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad – Irodalmi és művészeti folyóirat immáron 6. alkalommal hirdeti meg az éves, tematikus Tabéry Géza novellapályázatot.

A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. Idén várjuk gimnazista pályázók jelentkezését is 11. és 12. osztályból! A pályázati felső korhatár: 30 év.
A pályázat célja, hogy publikálási lehetőséget biztosítson fiatal novellaszerzők s mindazok részére, akik rövidprózai munkáikkal szeretnének értő szakmai értékelés, megítélés alapján megmutatkozni a kortárs irodalmi életben, hosszabb távon pedig alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi fórumokon is megjelentetni.
A beküldött novelláknak tematikusan az alábbi, a Tabéry életművében fellelhető gondolatkörökhöz kell kapcsolódniuk:

mimikri – rejtőzködés, adaptáció, túlélés
emlékezet – az elmondható és elmondhatatlan (traumatikus) tapasztalata
határlét – két kor, két terület küszöbén, ütközési zónáiban

A kiválasztott tematikát kérjük a beküldött novellák előtt feltüntetni. A pályamunkákat szakértő zsűri (egyetemi oktatók, szerkesztők, prózaírók) értékeli a felhívást kiíró két intézmény részéről. A zsűri döntése alapján a minősítést elért novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

A győztes pályamű 50 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;
A második helyezett 30 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;
A harmadik helyezett 20 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag díjazásban részesül.

A legjobbnak ítélt novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.

A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be. A novellák egyenként legfeljebb 15.000 karakter hosszúságúak lehetnek (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, 2,5-ös margó). A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt túllépő szövegeket!

Nevezési díj nincs!

Beküldési határidő: 2020. február 10.


A küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat. A pályamunkákhoz kérjük, minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!

A pályázatok beküldhetők:
villanypostán: taberypalyazat@gmail.com címre, vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad 410068 Nagyvárad / Oradea, Piata 1 Decembrie nr.12, judetul Bihor.)

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével egyúttal felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egyéves időtartamra, mely révén azok szerzői jogdíj nélkül, magyar nyelvterületen bármilyen formában közzétehetik a pályaműveket.

A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról vagy visszatartásáról is.
Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2020 áprilisában.

További információk:
magyarszak.partium.ro/hu
varad.ro

Nagyvárad, 2019. dec. 10.