Nympho89 – variációk egy hangra

Egy fantasztikus monodráma, a Nympho89 ősbemutatóját tekinthettük meg tegnap a Fészek Művészklubban, a Kazán István Kamaraszínház előadásában.

A háromnegyed órás előadásban végig egy sextelefon szolgáltatást nyújtó fiatal nőt láthatunk, amint folyamatosan fogadja a telefonokat, persze nem csak az ügyfelektől. Éva, aki Nympho89 néven nyújtja a szolgáltatást, elég nagy bajba került a vállalkozásával, ami a rendszerváltás után egyáltalán nem volt ritka. Aki nem volt nagyon ügyes vagy szerencsés, esetleg nem rendelkezett jó kapcsolatokkal, az többnyire így járt. Az emberi problémák szép lassan szinte minden vállalkozót felőröltek, felemésztettek az akkori Magyarországon.

Éva folyamatosan fogadta a sűrűn érkező telefonhívásokat, és próbált megoldást találni a nehézségeire. Az Évát alakító fiatal színésznő, Faltusz Alexandra nagyon jól, meggyőzően adta elő a kifejezetten nehéz szerepet – a sűrűn cserélődő telefonhívások miatt Éva érzelmi állapota, hangulata folyamatosan élesen váltakozott, akár másodpercenként is.

Aztán a monodráma vége felé jött egy váratlan, mindent felülíró csavar. A poént nem szeretnénk lelőni, csak annyit árulunk el, hogy akkor már nem a rendszerváltás utáni vállalkozások adják a témát, hanem a jövő egyik nagy kérdése, a mesterséges intelligencia szerepe.

Mindenkinek szívesen ajánlanám az előadás megtekintését, sajnos azonban az ősbemutató volt az egyetlen előadás. Mint azt Pelle János, a darab szerzője elmondta nekünk, egyszerűen nincs anyagi fedezet több előadásra, viszont a bemutatón készült videó rövidesen megtekinthető lesz az interneten. Érdemes lesz megnézni!

 

Pelle János – fotó: Zóna

Ez még csak egy előzetes: