Gothár tanítványait pszichológus vizsgálja

A Színház-, és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, Upor László válaszolt Fekete Péter államtitkár levelére, Gothár Péter etikai vizsgálatának ügyében.


Az Egyetem válaszában hangsúlyozta, hogy szabályzatának és a jogszabályoknak megfelelően járt el az ügyben, s a vizsgálat lezárulása után tájékoztatja a sajtót.Mint ismeretes a Katona József Színház november 19-én tett közzé egy Fcaebook-nyilatkozatot, mely szerint:

“…a budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival…”

A belső vizsgálat után azonnali hatállyal kirúgták az érintett személyt – akinek nevét a színház nem hozta nyilvánosságra. Másnap maga Gothár jelentette be a Katona József Színház Facebook-oldalán, hogy ő az az ismert rendező, akit zaklatásai ügye miatt kirúgtak a színházból, s egyúttal – úgy mond – bocsánatot kért a történtekért és azért:

“…hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam…”

Upor László levélében, amelyet a sajtóhoz is eljuttatott, egyebek között az szerepel, hogy az egyetem pszichológusa a következő héten egyesével meghallgatja azokat a hallgatókat, akiket Gothár Péter is tanít vagy nemrégiben tanított, és a beszélgetés eredményéről anonim írásos összefoglalót készít.

Az egyetem Etikai Tanácsának ajánlását tiszteletben tartva Gothár Péter szünetelteti oktatói tevékenységét.

Ez a Színház-, és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettesének a levele:
Kapcsolódó: A Katona József Színház közleménye a botrányról

(Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!