Észbontó optikai illúziók rajzokon

Ha tökéletesen megtévesztő, három dimenziós benyomást keltő rajzokra és festményekre gondolunk, a legjobbakat talán Stefan Pabst készíti.  

Stefan Pabst Oroszországban született, de 15 éves kora óta Németországban él. 2007-ben kezdett el portrékat festeni és rajzolni, de hamar elkezdte keresni a 2D miatti határok átlépésének a módját. A német művészt főleg a 3D-s optikai illúziók tették híressé, bár továbbra is fest portrékat is.

A képei olyan jók, hogy az interneten sokan meggyanúsították már azzal, hogy bizonyára valamilyen szoftver segítségével készíti azokat. Szerencsére videókat is meg szokott osztani arról, hogyan készíti a képeket.
Stefan Pabst azt mondja, a képei néha még őt is zavarba hozzák. A pókos képről természetesen tudta, hogy a pók nem igazi, az agya mégis folyamatosan figyelmeztette, hogy amit lát az veszélyes és undorító.

További nagy tervei is vannak, portrékat is akar majd így készíteni, hogy úgy tűnjön, a festmény alanya kinéz a papírról. (Odditycentral)

Kapcsolódó: Kiment a galériákból tiltakozni

Nem látunk át a falon – az “csak” egy graffiti…

(Kiemelt kép: Facebook/Stefan Pabst)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!