A hét éves “iskola előtti Picasso”

Mikail Akar még csak hét éves, de máris híres festőnek tartják, világszerte dollár ezreket fizetnek a képeiért és megkapta az “iskola előtti Picasso” becenevet is.

Mikail török származású, de Németországban született és a tehetségét három éve véletlenül ismerték fel a szülei. Mivel már sok különböző játékot kapott, ekkor festékeket, ecseteket és egy vásznat ajándékoztak neki, hogy azzal szórakozzon. Nem számítottak remekműre. Mikail azonban az első vásznára olyan jó képet festett, hogy az apja azt hitte, valójában a felesége készítette.

Az apa aztán először azt gondolta, ez csak véletlen lehet, de a második és a harmadik kép után már egyértelmű volt számára, hogy a fia tehetséges.

Nemrég már kiállítása is volt egy berlini galériában. Az egyik látogató nő azt mondta, nem talál szavakat arra, hogy a festő még csak most készül az iskola első osztályába.  A festmények kiegyensúlyozottsága, harmóniája szerinte egyáltalán nem jellemző egy hét évesre.

“Ha nagyobb leszek, focista akarok lenni” – mondta Mikail. “A festés elég fárasztó nekem. Néha nagyon sokáig tart.. főleg bokszkesztyűkkel.”

A szülei azt mondják, nem igazán erőltetik, hogy Mikail dolgozzon, ő csak akkor fest, amikor akar, néha hetente egyszer, de van olyan is, hogy csak havonta egyszer. Pedig a gyerek sikere megváltoztatta az életüket. Az apja most főállásban a menedzsere és még egy ügynökséget is létrehozott a fiú márkájának a felépítésére.

Az “iskola előtti Picasso” legújabb kollekcióját a Bayern München kapusával, Manuel Neuerrel közös akcióban árusítják, a bevétel Neuer gyerekeket támogató jótékonysági alapjába kerül. Az egyik festményt 11 ezer euróért adták el.  (Odditycentral)

(Kiemelt kép: Instagram)