Trump átlépett Észak-Koreába

Donald Trump a két Koreát elválasztó demilitarizált zónában találkozott Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral, kezet fogtak, aztán első hivatalban lévő amerikai elnökként rövid időre átlépett Észak-Koreába. 

Trump és Kim csaknem egy órán folytatott megbeszélést a dél-koreai oldalon. Ezután előbukkantak, és Trump átkísérte Kimet a demarkációs vonalig, ahonnan az észak-koreai diktátor visszament a másik oldalra.

Az amerikai elnök elmondta, egyetértettek Kimmel abban, hogy újra beindítsák a tárgyalásokat a két ország között. Az Észak-Korea elleni amerikai szankciók azonban továbbra is érvényben maradnak.

Az újabb találkozó Trump és Kim között egy nap alatt jött össze, miután az amerikai elnök tegnap a Twitterére kiírta, hogy az oszakai G20-csúcsról Dél-Koreába utazik, ha pedig már ott van, akkor szívesen találkozna az észak-koreai diktátorral is egy kézfogásra. (Index, CNN)

Előzmények >>>

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!