Szele Tamás: A sátánista kannibálok oltára

Ma nemzeti ünnep van, a fű sem nő, arról mégsem számolhatok be mindent elsöprő szenzációként, hogy reggel Kövér László jelenlétében felvonták a Parlament előtt a nemzeti lobogót, szenzáció maximum az lenne, ha a Parlamentet vonták volna fel a nemzeti lobogó jelenlétében, vagy Kövér Lászlót, de erről szó sincs. Marad a Pergamon-ügy.

Ami azért is jó, mert Berlin a helyszíne, így mintegy elfogultságtól mentesen szemlélhetjük, ahogy a vakhit és a vélekedések találkozása rongálássá fajult. Fajul az nemsokára erőszakká is, akárki meglássa. De mindenekelőtt lássuk az alaphírt, és hogy senki se vádolhasson elfogultsággal, lássuk az MTI nyomán:

Rejtélyes műkincsrongálás történt a berlini Múzeumsziget kiállítóhelyein

Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti:
Berlin, 2020. október 21., szerda (MTI) – Rejtélyes okból megrongáltak legkevesebb hetven műkincset Berlinben a világhírű Múzeumsziget kiállítóhelyein – jelentette szerdán a Deutschandfunk német országos közszolgálati rádió.

A Deutschlandfunk és a Die Zeit című hetilap közösen szerzett értesülése szerint az eset Németország újraegyesítésének harmincadik évfordulóján, október 3-án történt. Az ismeretlen elkövető vagy elkövetők olajos állagú folyadékot juttattak műkincsek felszínére a Pergamon Múzeumban (Pergamonmuseum) és a Múzeumsziget épületegyüttes több további kiállítóhelyén.

Megrongáltak egyebek mellett ókori egyiptomi szarkofágokat, 19. századi festményeket és szobrokat. A folyadék látható nyomokat hagyott a műkincseken. Az ügyben rongálás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

A német főváros rendőrsége megerősítette a Deutchlandfunk és a Die Zeit értesülését. Részeteket nem közöltek.

A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) levélben megkeres mindenkit, aki a múzeumokat működtető közalapítvány portálján jegyet vásárolt október 3-ra. Arra kérik őket, hogy idézzék fel látogatásukat és közöljék, ha emlékeznek valami feltűnő, gyanús mozzanatra.

A műkincsrongálás háttere egyelőre ismeretlen. Az sem világos még, hogy van-e jelentősége annak, hogy az eset a nemzeti ünnepen történt.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint meglehet, hogy a rongálás összefüggésben áll a koronavírus-járványt lassító intézkedések ellen szervezett demonstrációi és az összeesküvés-elméletek terjesztése révén a konyhaművészeten túl is ismert vegán sztárszakács, Attila Hildmann egy szeptemberi felhívásával. A szakács ebben úgy vélekedett, hogy a kancellár, Angela Merkel lakásának szomszédságában álló Pergamon Múzeumban van „a sátán trónszéke”.

A berlini Múzeumsziget Németország egyik legnépszerűbb múzeumi negyede. Legismertebb műkincsei között van az ókori görög kultúra monumentális remekművei között számon tartott Pergamon-oltár, és Nofertiti – Ehnaton egyiptomi uralkodó felesége – több mint háromezer éve készített mellszobra. Az épületegyüttes 1999 óta szerepel az UNESCO – az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete – kulturális világörökségi listáján, tavaly 3,1 millió látogatója volt.” (MTI)

Elég csúnya ügy. A Pergamon-oltár ugyanis felbecsülhetetlen értékű, amint a többi műtárgy is, ki tudja, mekkora kárt tehettek bennük az ismeretlen, olajos folyadékkal (talán szentelt olaj lehetett), jó esetben nem sokat, de ennyi erővel savat is önthettek volna rájuk. Mindezt azért, mert Attila Hildmann vegán stárséf így vagy úgy vélekedett? Vélekedett, de nem ő, hanem János apostol a Jelenések Könyvében. Lássuk, ő mit mondott annak idején?

A pergamoni egyház angyalának ezt írd: Ezt mondja, aki a kétélű hegyes kardot tartja:

Tudom, hol lakol; ott, ahol a sátán trónja áll. Ragaszkodol a nevemhez, nem tagadtad meg hitemet még azokban a napokban sem, amikor Antipászt, hűséges vértanúmat megölték nálatok, ahol a sátán lakik.”

Ne hibáztassa szegény Jánost senki, a Jelenések Könyve igen régóta széles körben ismert, a pergamoni oltár is több, mint száz éve áll Berlinben, eddig mégsem támadta meg senki vallási okokra hivatkozva. Ehhez az kellett, hogy Attila Hildmann elkezdjen olvasott német médiafelületeken és a Twitteren kommentelni a fantazmagóriáiról. De lássuk a logikai utat.

János szerint Pergamonban áll a Sátán trónja → Pergamonban találtak egy csodásan díszített oltárt, melyet Berlinbe vittek → Ez csak a Sátáné lehet, akár oltár, akár trón → Tehát a Sátán oltára Berlinben áll.

Mármost János valószínűleg minden oltárt sátáninak láthatott, amit nem az Örökkévalónak állítottak, de még így sem buzdított senkit rombolásra. Legfeljebb nem szerette őket, van ilyen. Még érthető is, apostolról beszélünk. Azt viszont sehol sem írja, mi lenne a teendő a mindenféle bálványokkal, oltárokkal, valószínűleg a Gondviselésre bízta. Senkinek nem is jutott eszébe megtámadni a múzeumokat, míg meg nem jelent a „járványszkeptikus” tömegmozgalom, aminek kevés köze van bármilyen tudományos vagy társadalmi elmélkedéshez a mostani világjárványról, annál több az összeesküvés-elméletekhez, például a most legelterjedtebb QAnonhoz.

Ami tényleg mond olyant, hogy a világ vezetői – természetesen Donald Trumpot kivéve – egytől egyig sátánista kannibálok, akik gyermekeket és szüzeket áldoznak a Sötétség Urának, valamint el is fogyasztják őket. Tehát jön a következő logikai bukfenc:

A politikai vezetők kannibál, emberáldozó sátánisták → Németország vezetője Angela Merkel → Angela Merkel Berlinben lakik → A pergamoni oltár Berlinben van → Tehát Angela Merkel embereket áldoz a pergamoni oltáron a Sátánnak.

Amit a világon semmi sem bizonyít, hiszen mivel az oltár 1901 óta áll a mai helyén, minden berlini illetőségű német vezető politikusra rá lehetne fogni ezt a marhaságot (és csak egyről lehetne elhinni, az Ezeréves Adolfról, a többiről nem). Miért csak Merkel? Friedrich Ebert, Franz von Papen, Konrad Adenauer, Brandt, Schmidt, Kohl miért nem? Azért, mert ők már nem élnek és mert most Merkel a kancellár. De ellene is csak hajuknál fogva előrángatott fantazmagóriák szólnak, meg a Jelenések Könyvének avatatlan félremagyarázása. Mindig mondtam, hogy veszélyes olvasmány az ostobák számára.Akkor lássuk a mi emberünket, akinek hitelt adtak. Hát bizony, Hildmann mester – aki nem magyar, csak a keresztneve az – elég bonyolult képlet, hogy ne mondjam, futóbolond. Róla meg a 444 ír részletesebben:

A 39 éves férfi török származású kisfiúként német nevelőszülők nevelték fel, ő pedig – nem a kritikus sajtó, hanem a saját definíciója szerint – „ultrajobboldali német nacionalistává” cseperedett. Egy vegán szakácskönyve tette híressé, majd tévéműsorok sztárja lett, hogy az országos ismertségét egyre súlyosabb konspirációs elméletek terjesztésére használja. A koronavírus-járvány végképp begerjesztette: miután arról értekezett, hogy a járvány a zsidók bosszúja, amivel – Soros György irányításával – ki akarják irtani a német fajt, rendőrségi nyomozás is folyt ellene. A férfi mindeközben Adolf Hitlert dicsőítette és kommunista diktátornak nevezte Angela Merkelt. Mármint az emberáldozó sátánista papnőt. A német kormányt Soros mellett Bill Gates bábjainak is tartja, akik oltás címén meg akarják csipelni a német lakosságot és ő az egyik legnagyobb németországi terjesztője a QAnon nevű összeesküvés-elméletnek, ami szerint egy amerikai demokrata politikusokból, híres hollywoodi színészekből és persze Soros Györgyből álló titkos sátánista pedofil csoport összeesküvést sző Donald Trump elnök ellen.” (444)

Így, egy helyre összegyűjtve látszik, mekkora szamárságokat gondol és terjeszt, valóságos apokaliptikus prófétát játszik, ha már Jánosnál tartunk, egészen pontosan a hamisat, csak hát ezeket egyszerre nem szokták ráönteni a közönségre, lassan csepegtetik a mákonyt, úgy könnyebb elhinni. A valódi népszerűséget Hildmannak az hozta meg, hogy a nyáron tartott berlini, „járványszkeptikus” tüntetésen (melyen továbbra sem vettek részt milliók, akárhogy állítják ezt, maximum tizenhét-húszezren) sikerült őrizetbe vétetnie magát. Mely őrizetből hamar kiengedték, ám akkor azt nyilatkozta, hogy:


El kell tűnnöm a közéletből, mert a demokrácia meghalt Németországban.”

Erről szóljon valaki a demokráciának is, mert szerintem nem tud a tulajdon elhunytáról. Mint látjuk, Hildmann annyira nem vonult vissza, nem tűnt el, hogy folyamatosan terjesztette nézeteit kommentekben, sőt, a Twitteren is. Mármost hogy csapódik le ez a járványtagadók és a rajongói elméjében?

Attila Hildmann rendes ember → sőt, nagyon rendes, mert le is tartóztatták a tüntetésen → éspedig a járványtagadó tüntetésen → tehát ha járványtagadó, akkor minden más járványtagadónak is egyet kell vele értenie → tehát Attila Hildmannak igaza van mindenben, bármit is mond.

Körülbelül így lehetett eljutni az amatőr teológiától a műtárgyak rongálásához, de hogy csak a logikai folyamat két végpontját jelezzem, amiatt lett Angela Merkel emberevő sátánista, mert Attila Hildmannt őrizetbe vették egy tüntetésen.

Hát, így már kevésbé következik az alaptételből a végkövetkeztetés.


Ostobaság ez mind, reméljük, nagy kár nem esett a műtárgyakban, inkább arra volt jó a bemutatása, milyen a konteós logika. Honnan lehet vele eljutni és meddig.

Messzire visz, nagyon messzire. Túl messzire.

Ma szobrok, domborművek, olaj.

Holnap emberek és kövezés?


Ne feledjük: senki sem születik konteósnak, azzá csak válni lehet.

Úgy, hogy ma elhiszünk egy kis, ártatlan ostobaságot, holnap még egyet, aztán minden nap, egyre nagyobbakat…

Igen, a politika is így működik.

Hiába, manipuláció és manipuláció között ritkán van nagy különbség.


 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!