Szele Tamás: 5G-s késelés

Egy dolog mondható biztosnak ebben az ügyben: a Lubjanka téren mostanság nagyon sok pezsgő és kaviár fogyhat, ünnepelnek a gumitalpúak, sikerülni látszik a tervük. Nagy-Britanniában már késelnek is az 5G miatt.

Azt, hogy gyújtogatnak, már nem mondom, az nem hír, az pár hete volt újdonság: április hetedikén, bő hónapja tehát még húsz felgyújtott átjátszótoronyról számoltunk be brit földön, és ezt az ostobaság, hiszékenység és babonaság Csimborasszójának tartottuk. Hát ez a húsz torony azóta hetvenhét, és száznyolcvan távközlési alkalmazottat zaklattak így vagy úgy abban az országban, ahol ezek szerint a Brexit melletti propagandát sem véletlenül volt olyan könnyű elterjeszteni. A HVG és főként a Wired nyomán kicsit foglaljuk össze a jelenlegi helyzetet. 


A tüntetők minden esetben arra hivatkozva léptek fel a szolgáltatóval szemben, hogy az 5G-s berendezések a koronavírus terjesztésében is közrejátszanak, amit muszáj megakadályozniuk – miközben ezt semmiféle tudományos vizsgálat nem igazolja. Főleg a londoni Openreach embereit érte mostanság inzultus, akiket munka közben is zaklattak az 5G ellenzői. A szolgáltató most ráadásul sokkal rosszabb időszakra számít, mert az egyik közelmúltban történt incidensnek nem várt következménye lett: az Openreach egy fiatal gyakornokát fizikailag is bántalmazták, majd leköpték – a kontaktus miatt pedig önkéntes karanténba vonult, mivel a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelte magán. A cég egy másik dolgozóját megkéselték, neki emiatt kórházi ellátásra volt szüksége.” (HVG-Wired)

Igen, London nagy város, melyben van hely, van számos utca, és minden utcán több sarok, valamint minden utcában vannak házak, minden házon ablakok, ahogy Bob herceg arra nagyon helyesen felhívta a figyelmünket, de ezek szerint a sok ház és ember között sok a fanatizálható bolond is. Azt kell mondanom, Magyarország is valamivel jobban áll ebből a szempontból, mert minálunk még senkit sem bántottak az orosz propaganda által elbolondított 5G-ellenes fanatikusok.
Honnan tudom, hogy orosz propagandáról van szó? Onnan, hogy utána néztem én is, sőt, a PC World is. Január 29-én indult a kampány a Russia Today nevű nemzetközi hírcsatornán.

Aznap egy híreket elemző műsorban Michele Greenstein műsorvezető olyan kijelentéseket tett, miszerint az 5G-vel egyetlen gond van, miszerint „akár meg is ölhet”. Onnantól kezdve ugyanő legalább tíz alkalommal beszélt a mobilhálózat egészségügyi kockázatairól, tényként állítva be például olyan adatokat, miszerint az 5G-nek kitett gyerekek orrvérzésre panaszkodtak, de tanulási nehézségek jelentkeztek náluk és a rákra is hajlamosabbá váltak.

Az első ilyen jellegű ostobaságot különben egy belga orvos mondta, sokkal enyhébb formában, és január 22-én jelent meg – az Antwerpen melletti Puttében praktizáló Kris van Kerckhovent a belga „Het Laatste Nieuws” arról kérdezte egy interjúban, hogy lehet-e kapcsolat a Vuhanban 2019-ben épített 5G-s adótornyok és az új típusú koronavírus között. Az interjú címe különben erősen tendenciózus volt: „Az 5G életveszélyes, de ezt senki sem tudja”. Kerckhoven visszafogottan válaszolt:

„– Nem néztem utána tüzetesen, de nincs kizárva, hogy lehet kapcsolat a két dolog között.”

Ez az alapja a tömeghisztériának, a támadásoknak, ez a semmitmondó, üres kijelentés. Hát hiszen az sem kizárható, hogy a Rigel csillagának van köze a koronavírushoz, annak sem nézett utána senki sem tüzetesen, sem vizetesen, mégsem tüntetnek tömegek, hogy deszkázzuk be a csillagos eget!
És igen, egymást érik az utcai atrocitások. Fényes nappal fenyegetik a munkájukat végző szerelőket, mérnököket, támadják meg a szolgálati járműveket, akár a piros lámpánál, de arra is volt példa, hogy videóra vették a munkáját végző személyzetet és azzal fenyegették meg őket: ha abba nem hagyják a szerelést, felteszik a képeket a közösségi oldalakra. Aztán megnézhetik magukat, és az ismerőseik is megnézhetik őket, csak akad közöttük olyan elvakult, aki vállalkozik az agyoncsapásukra.

Mindez Michael Faraday és George Stephenson országában zajlik, az ipari forradalom és a gőzgép országában: ha a kétszáz évvel ezelőtti britek ilyen hiszékenyek és könnyen elbutíthatók lettek volna, még az is megeshetett volna, hogy nem ők gyarmatosítják a fél világot, hanem teszem azt, India őket.

Korábban volt már példa ilyesmire, brit földön is, máshol is, konkrétan a boszorkányüldözések idején, vagy a magyar koleralázadáskor, mikor is a széles néptömegek úgy találták, hogy a mendemonda, szóbeszéd épp elég indok emberek megégetésére vagy egyszerű agyonverésére: nem érdeklődtek komolyabb bizonyítékok felől. Azt hittük, azok az idők már elmúltak. Dehogy múltak, még csak most kezdődnek igazán.

A közösségi oldalak, így a Facebook és a YouTube is módszeresen irtják az 5G-t és a járványt egymással kapcsolatba hozó tartalmakat, csoportokat, mint arról a Business Insider már áprilisban beszámolt, törölték a gyíkember-pápa David Icke ilyen jellegű csatornáját is, de mindeközben a magyar „Stop 5G Magyarország” csoportnak e pillanatban 8740 tagja van, és csak annyit tettek, hogy zárttá változtatták a beállítását a fennmaradásuk érdekében.

Korábbi bejegyzéseikből viszont világos: nálunk is támadásokra, gyújtogatásokra készülnek, a kommunikációs hálózat megbénítására akár, ami járvány idején nagyon súlyos bűncselekmény, emberéleteket is követelhet – de ők szorgosan gyűjtik mindennek a GPS-koordinátáit, ami átjátszótoronynak néz ki.

Nyilván nem azért, hogy megkoszorúzzák az épületeket bokrétaünnep keretében.

De ez csak egy az őrült elméletek közül, amelyeket a járványra tapasztott az orosz, kínai és ördög tudja még, miféle propaganda. Úgy néz ki, semmi szükség világjárványra, agyonveri egymást a Homo Sapiens nemzetsége egyszerűen pár hazugság kedvéért is. Azt nem tudom lassan, mi bennünk a sapiens, a bölcs.

Az 5G-nek épp úgy nincs semmi köze a koronavírushoz, mint Bill Gatesnek, a titkosszolgálatoknak vagy a kínai étkezési szokásoknak.
A koronavírus: természeti csapás, nem mesterséges jelenség.

Azonban aki képes az ostoba pletykák miatt embertársára támadni, az valóban beteg.

Megfertőzték hülyeséggel és az majdnem teljesen gyógyíthatatlan.

Rosszabb betegség, mint a ragály: több áldozata volt mindig is, mint bármilyen járványnak.