Konok Péter: a gendermigráns anyuka

Valahogy éreztem, hogy láttam én már ezt a Kanadából szaladt gendermigráns anyukát, akit most bedobott a kormánypropaganda, csak annyi a hülyeség nap mint nap, hogy nem voltam benne biztos. De rákerestem, és megvan, csak afféle felmelegített vacsora. Ez ugyanaz az ámokfutó (ezek szerint létező, valódi lény, bár még ez sem biztos), akiről nyáron ezt írtam:

Én már megszoktam, hogy a Facebook-algoritmus a legválogatottabb hülyeségekkel bombáz (ezek nemritkán olyan, amúgy igen jutányos áron kapható tárgyak, amelyeknek a rendeltetését vagy egyszerűen nem tudom kitalálni, vagy olyan tippjeim vannak, hogy csendben elpirulok és zavartan heherészek, mint Németh Szilárd, ha belerottyant lófejet talál a bográcsában), de honnan a fenéből kerül az idővonalamra valamilyen szlovákiai magyar nyelvű honlap beszámolója valami Regnum Marianum Akadémia nevű vérkeresztyén gittegylet “konferenciájáról”, ahol egy “anyuka” arról számol be részletes armageddoni felhangokkal, hogy hogyan “nyújtogatja csápjait” Európa felé az “ördögi genderideológia”? A cikkből megtudhatjuk, hogy Kanadában az óvodás kislányt, ha véletlenül kisautóval játszik, az óvónő azonnal tesztoszteron-injekciókkal kezdi transzgenderizálni, az utcákon sem-férfi-sem-nő, “emberi mivoltuktól megfosztott” lények téblábolnak a nemváltoztató műtétek okozta nedvedző sebekkel, és “már csak azon gondolkodnak, az ablakon ugorjanak-e ki vagy az ereiket vágják fel”. Nem, nem viccelek. A cikk tényleg ilyen. Az idézett részek valódi idézetek. Az “anyuka” (szerintem fiktív személy, de van róla fénykép is) azt is elmondja, ez elől a szörnyű genderhorror elől menekültek haza, fatornyos falujukba sok év kanadai tartózkodás után.

Persze, az ilyen faszságoknak se szeri, se száma. De kifejezetten bántónak tartom, hogy pont az én pofámba nyomják a legordenárébb baromságokat.

Eltöprengtem azon is, hogy ki az a kretén, akire hathat az ilyesmi, hogy vajon megéri-e üzletileg az efféle végletes ostobaság terjesztése. Aztán eszembe jutott egy újság, amit a gyerek hozott haza nemrég a Csodák Palotájából. 3. Évezred, az a címe. Ilyen gyerekeknek szóló tudományos ismeretterjesztő lap, korrekt kis cikkek természettudományos érdekességekről, technológiai újdonságokról. Van benne egy cikk a mindenféle ezotér-gyógyászokról, komolyan, az úgy nekimegy az akupunkturistáknak, homeopatáknak, kiropraktáknak, nekromancereknek és mindenféle más sarlatánoknak, hogy már-már megsajnáltam őket.

De a lapban és a lap hátoldalán egészoldalas hirdetés ajánlja a Rejtélyek Világa magazint. Az alcím: “Megmagyarázhatatlan események – Paranormális jelenségek – Összeeskövés-elméletek”. Ilyen témákkal, mint “Ismerte-e Jézus a feketemágiát?”, “Szenzációs bizonyítékok a chemtrail létezésére”, “Hol kísértenek legszívesebben a sztárok és politikusok szellemei?”, illetve – ez a legszebb – “Bevezető az exorcizmusba”.

És mit ad isten: ez ugyanannak a kiadónak – amely a frappáns IQ Média nevet viseli – két lapja. (Még egy lapjuk van ezeken kívül, az afféle átmenet: bulvárhírek a tudományok világából.)

Szóval, minden igény ki van itt elégítve. Posztmodern ismeretterjesztés, kinek mire van szüksége. Sokoldalú információ. Én inkább arcpirító cinizmusnak nevezném.

Nem csodálkozom én már semmin. A “genderideológia” térhódításán siránkozó “anyuka” holnap talán egy másik konferencián arról beszél, hogy mit tettek vele az UFO-k, mikor elrabolták (izgi!), holnapután pedig érzékenyítő riportokat készít a liberális fogyasztók kedvéért.

Minden csak termék. De, ha már termékek, akkor mégis jobban szeretném visszakapni a gumimotoros Luftwaffe-modelleket (1 dollár 99 cent), meg azt a valamit, ami leginkább egy pillangókésre hasonlít, de egy izmos fiatalember masszírozza vele a bicepszét (érdekes, ez az Ildinek jobban tetszett, de hát nem vagyunk Kanadában!), mert magnetikus földrezonancia van benne, és az kurva jó az izomcsakrákra (35 ezer forintról leértékelve hatezerre, csak most). Azokon legalább röhögni lehet, és lehet találgatni.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!