Szele Tamás: Kovács államtitkár és a karbantartók

Ezerszer mondtam már, hogy az újságírást nem lehet tanítani, nincsenek kőbe vésett szabályai, amit biztosnak hinnénk, az is bizonytalan, és a helyzet pillanatonként változik, mint a háborúban. Ma például sehogy sem fog jól kijönni a kormánysajtó abból, amibe belemanőverezte magát.

Azt a legkezdőbb slapaj is úgy hiszi, hogy ha előkerül egy fontos hír, hiteles vagy annak tűnő forrásból, a legokosabb azonnal közölni, fénysebességgel vagy akár gyorsabban, a hírversenyben nem számít a relativitáselmélet sem. Ma viszont az a röhejes helyzet állt elő, hogy aki sietett – például a Magyar Nemzet vagy a 888 – az tévedett, aki nem sietett, tehát a kormánymédia többi, szabad szemmel is látható egységei, azok is, mindenki rá fog faragni, lehet készülődni a szőnyegszélre álláshoz. Mindez pedig köszönhető annak, hogy a forrásuknak jobban kell higgyenek, mint a saját szemüknek.

Ugyebár, az lenne az alaphír, hogy akármennyire is a Google-Facebook-YouTube háromságot tekinti fő ellenségének a magyar kormány, ma mégis a Twitter tiltotta le a csatornáját, mely az egyszerű „About Hungary” nevet viseli. Erről Kovács Zoltán tett közzé erős hangú bejegyzést a Facebookon, ami ezek szerint valahogy kimaradt a világösszeesküvésből ez alkalommal, rendes összeesküvők a kormány összes fiókját tiltották volna, de ezek úgy látszik képtelenek a kooperációra, valóságos dilettánsok. Lássuk, mit írt az indignálódott államtitkár!

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország Kormányának hivatalos fiókját, az About Hungary-t a Twitter. Mindez annak tükrében rendkívül érdekes, hogy az Európai Bizottság épp a mai nap fogja publikálni első jogállamisági jelentését. Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok. A szükséges lépéseket megtettük, várjuk a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.”

Libernyákok, ugyebár, libernyákok mindenhol, meg negatív hullámok, mondaná Csodabogár a Kelly hőseiből. A hír végigfutott a napi sajtón, dicséretes gyorsasággal, hiszen alig két órás – lám, én is leadom! – a Magyar Nemzet kiemelten, vörös alapon hozza a fejléc fölött, mint a legfontosabb eseményeket szokás, mondjuk ha váratlanul megnősül a pápa, esetleg férjhez megy Orbán Viktor, a „breaking news” kategória kerül ide, az aktuális szenzáció, náluk az lett a címe, hogy

Letiltotta a Twitter a magyar kormány hivatalos fiókját”

és tényleg dolgoztak rajta, ugyanis az időközben megjelenő MTI-közlemény alá gyorsan összerittyentettek egy keretes magyarázatot, mely szerint

Nem először alkalmaz véleményterrort a Twitter”

és amelyben a közösségi oldalt többek között a pedofília támogatásával vádolják.

A 888 is az MTI-ből dolgozott, ők ma 12:07-kor még annyit tettek hozzá, hogy

Kovács Zoltán közleményét követően utánanéztünk, és valóban letiltotta, egész pontosan felfüggesztette a Twitter az About Hungary oldalt.”

A 888 képe

Így dolgoznak tehát azok a szorgos elvtársak, akinek a kormányért dobban a szívük, a léptük, csatlakozott hozzájuk a Pesti Srácok és az Origo is, bár ez utóbbi lap frissítette a hírt, a többiek nem, a legtöbben meg még nem is közölték.

Miért is kellett frissíteni?

Ugye, nekem például nem kötelességem elhinni minden szót, amit Kovács Zoltán kiejt a száján, akár nyugodt, akár ideges, szerencsére nem vagyok abban a helyzetben, hogy csüggjek ajakán, így fogtam magamat és borzalmas dolgot tettem.

Megnéztem a Twitteren az „About Hungary” oldalt.

Ott volt.

About Hungary – sértetlenül

Nem törölték, fel volt függesztve egy kis ideig, de visszaállították, amint azt a közösségi oldalon maga Kovács is elolvashatja, ha akarja, de nem akarja, ugyanis ő most küldi a deli leventéket véres karddal a kezükben, hogy hadba szólítsák a magyar hazát a Twitter ellen.

Jó, most nincs letiltva, nincs felfüggesztve, de miért volt?

Csak kell legyen ármány emögött!

Ha engem kérdeztek volna, azt mondanám, elnökválasztások vannak az Egyesült Államokban, ilyenkor komolyabban veszik a politikai hirdetések tilalmát, a magyar kormány oldala mégiscsak politikai felület, valami olyant írhattak, amit kiszúrt az algoritmus.

Ezt mondtam volna, és tévedtem volna: a magyarázat még ennél is egyszerűbb.

A Twitter bővítette a szerverparkját, és emiatt karbantartás zajlott.

A karbantartott szerverek helye a Twitter értesítőjében

Sőt, erről értesítette is a felhasználókat, csak azt ki nézi meg?

Államtitkárok nem igazán, ők a fizika törvényei fölött állnak, őket csak merény érheti és gáncs, ha megáznak a hirtelen támadt zivatarban, annak is megkeresik a felelősét, ha áramszünet lesz náluk, nem a biztosítékot kattintják vissza, hanem hívják az alkotmányvédelmiseket (és ők kattintják vissza).


Ostoba vaklárma volt ez a javából, politikai felhangokkal, Kovács már sejtette, hogy az Unió áll a lekapcsolás mögött, holott csak pár szerelő állt, csavarhúzóval. Különben: miért kapcsoltatta volna le az Unió ezt a csatornát? Vita ide, vita oda, az egész About Hungaryt nem többen követték, mint 8415-en. Hogy ez mekkora tömeg? Még Facebookon és magánembernek is közepes népszerűség, a legnépszerűbb magyar Twitter-fiók a Palvin Barbaráé 1 200 816 követővel, utána jön Aletta Ocean 559 343-mal, a harmadik az Időkép, 414 179-cel.

Ehhez képest a magyar kormány ott áll nyolc és félezerrel.

És még le sem akarják tiltani, ahogy Bástya elvtársat sem akarják megölni. Hát ő már semmit sem ér?


Vihar volt ez az „ügy” a biliben, mégpedig kicsiny, mondvacsinált vihar, haszon és értelem nélkül. Illetve, Kovács államtitkár rombolta vele picit a saját hitelét, ha ez egyáltalán lehetséges.

Mármost akkor ki hibázott a kormánymédiában és mit?

Akik hamarjában közölték a hírt, azok hibáztak, mert nem ellenőrizték, van-e karbantartás a Twitteren, csak lőttek, gondolkodás nélkül. Meg fogják őket büntetni,

Akik frissítették közülük a hírt, azokat is meg fogják büntetni, mert politikailag ez kontraproduktív dolog volt, a szavazó csak higgye azt, hogy a pedofil Twitter lengő csavarhúzóval rátámadt az ártatlan kis magyar kormányra.

Végül pedig, akik nem közölték, azok is büntetést kapnak, mert egy ilyen világszenzációt nem szabad kihagyni.


KESMA, szőnyegszélen sorakozó!

Igazodj!

Fogadás jobbról, farbarúgás hátulról!

Tisztelegj!


 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!