Szele Tamás: A teszt ördöge

Pár hete még azt hittem, marháskodok, mikor azt mondtam: ebben az egész országban a legjobban a Gődény doktornak kell vigyáznia magára. Más, ha elkapja a fertőzést, vagy meggyógyul, vagy nem, de ha ő kapja el, bukja az egész vállalkozását és egész biztosan éhen hal.

Hát kérem: nem volt igazam. Megoldotta ezt is, igazi magyaros csűrcsavarral. Nem buta ember az, kicsit sem, igaza ugyan nincs, de hogy nem buta, arra megesküszöm. Meg nem is szegény, sőt, ahogy nézem, nem jut koldusbotra egyhamar. Megél akár a jég hátán is, eladja a fókákat a jegesmedvéknek és viszont. Most is kivágta magát.

Ügyelnem kell, mit írok és hogyan, mert ragaszkodni kéne a tényekhez, és ebben a történetben abból van a legkevesebb. Na, de valahogy csak el kell mesélni. Szóval, vagy két napja elkezdett terjedni a Facebookon, a Redditen és a Tumblr-en, miszerint a gyógyszerész doktor (soha nem mondta, hogy medicinából doktorált volna) elkapta a koronavírus-fertőzést. Amiről nem is beszél teljesen koherensen, ugyanis hol azt mondja, hogy nem több egy kis influenzánál, hol azt, hogy járvány igazából nincs is, arra vigyáz, hogy nyíltan ne tagadja a koronavírus létezését, csak relativizálja a betegség súlyosságát, mikor épp mennyire érzi szükségesnek.

Hogy elkapta-e vagy sem, azt én nem tudom, mentsen, miszerint egyelőre még ő maga sem biztos, hogy tudja, csak hétfőn végezteti el a tesztet. Szóval bizonyossággal állítani nem lehet sem azt, hogy fertőzött, sem azt, hogy nem az.

De térjünk vissza az állításaihoz. Lássuk, mit írt egy kollégánknak, a régi Index egyik távozó munkatársának, aki elkapta a betegséget és bátorkodott ennek, valamint a járványtagadásnak nem örvendezni. 

Most jutott el hozzám ennek a szerencsétlennek az írása.

Megesett rajta a szívem, ezért a segítségére sietek!

Ezzel a címmel írtak erről az újságírónak nevezett „jó” emberről cikket, aki a facebook profilja szerint talán már a telex nevű oldalon leledzik: Két hete koronavírusban szenved az Index távozó újságírója – Súlyos üzenetet küldött a Gödény-hívőknek

Ezért úgy döntöttem, nem csak a lelki szegénységén, hanem a „súlyos” betegségén is szeretnék enyhíteni, valamint bebizonyíthatom neki is, hogy ez a „halálos” vírus annyira azért nem veszélyes…

Kedves Haász János, kérlek jelezd mielőbb, hol tudlak meglátogatni?
Ígérem, hogy magamra vállalva a felelősség minden terhét, szkafander nélkül megyek majd hozzád, hogy enyhíthessek a szenvedéseiden, amihez nem kell más, mint néhány jó tanács és pár egyszerű dolog, amikkel rövid idő alatt rendbe hozhatod az immunrendszered, és ezeket bárhol, még recept nélkül is beszerezheted!

Ugye nem fogsz ezek után gyáván, csendben maradva sunnyogni és bujdokolni, hogy dacolva a „halálos” vírusfertőzéssel megkeresselek, és a jó tanácsok mellett pár aprósággal is segíthessek neked a kínzó problémák megszüntetésében, és a tökéletes gyógyulásban.
Mert ha ez történne, még a végén azt hihetné bárki, hogy Te is csak hazudsz a nézettségért, mint sokan mások a kollégáid közül!

Ezért ha kedd éjfélig nem adsz magadról életjelet, hol látogathatlak meg, akkor a jövőben tartózkodj attól, hogy magadat újságírónak nevezd, attól meg különösen, hogy mások rágalmazása mellett továbbra is aljas hazugságokkal rémisztgeted az embereket!
És ugye nem jössz majd elő a szánalmasan átlátszó, és az ilyen esetekben szokásos mellébeszéléssel, meg a hülye kifogásokkal sem…”Ezt nem én írtam, ő maga írta az Evagyéliomában, bocsánat, a saját blogján. Így ugyan kocsmában beszélünk, fél perccel a pofozkodás előtt és nem egy beteg, szenvedő emberrel, de Gődénynek az a kenyere, hogy a beteg nem beteg. Rengeteg gyalázatot követtek már el ennek az iskolának a hívei, rendszerint csapatostól járnak, és ha azt látják, hogy valaki bejelenti: fertőzött, azonnal nekiesnek, teszteredmény nyilvánosságra hozatalát követelik tőle, de olyan is volt már állítólag, hogy az elhunyt hozzátartozó halotti bizonyítványának a bemutatását kérték, ha ez elmarad, akkor az illető hazudik, lefizette a Háttérhatalom vagy a kormány, esetleg a Hétszűnyi Kaponyányi Monyók. Írtam is én erről régebben, mikor elkezdték ezt a gyalázatosságot.

Persze, hogy könnyedén ígérte meg az azóta már szerencsésen felgyógyult kollégának, miszerint „maszk és szkafander nélkül” látogatja meg, hiszen pontosan tudta, hogy nem fogják beengedni a fertőző osztályra, de mihez kezd ezzel a terjengő hírrel?

Mert ha igaz a dolog, akkor bukott a legendája, aminek a hátán lovagolva már nem csak pénzeket tudott szerezni, de elképzelhetőnek találnám, hogy a 2022-es választásokon még a Parlamentbe is bejusson.

Ha meg nem igaz, akkor hogyan bizonyítja, hiszen szerinte a PCR-teszt is szemfényvesztés?


Ügyesen oldotta meg. Az Index azt tette az ügyben, ami a leglogikusabb volt: megkérdezte őt magát, mi a helyzet valójában, hogy szolgál a kedves egészsége? És itt jön a dupla csavar a sztoriban. A lap ugyanis arra kérte, végeztessen el egy tesztet magán, abból baj nem lehet. Azt válaszolta: 

Kitalálom, hogy mit lehet ezzel kezdeni, mert akkor csinálok a PCR-teszttel pozitív eredményt, amikor akarok. Ki kell kérni a görbét, és 37 ciklus felett úgyis álpozitív lesz.”
Egyelőre ott tartunk, hogy hétfő délután zajlik majd a Nagy Teszt, amiből megtudhatjuk… mit is tudhatunk meg?

A világon semmit.

Ugyanis ha az eredmény negatív, akkor Gődény doktornak látszólag igaza lesz, nincs betegség, vagy ami van, azt legyőzte az immunrendszere.

Ellenben ha pozitív az eredmény, akkor Gődény doktor megint mondhatja, hogy igaza lett, mert ő akkor hoz ki PCR-teszttel pozitív eredményt, amikor csak akar, sőt, ezt lovon és trapézon is tudja. Csak kikéri a görbét és harminchét ciklus fölé megy.

De ez a Gamma kvadránsban csak sré vizavi működik, ha feltesszük a csavarkulcsot a kacsakagyló vállfájára, jobbról. Én is tudok halandzsázni.

Tehát ebből a történetből ő csak nyertesen kerülhet ki.


Nem kívánom pillanatig sem a betegségét, sőt, ha elkapta volna, gyógyulást kívánok neki, de azért ez az ötlet ügyes. Innentől kezdve bármi is az eredmény, mindenképpen győzött, míg azt nem mondja, hogy beteg. Azt meg nem mondja, arra az egyre ügyel.

Ügyes, nagyon ügyes.

Nem biztos, hogy vennék tőle használt autót.


 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!