Sas István: Kásler gondosan megtervezte a hazugságot a kórházi ágyak felszabadításáról

Bizonyára előre betanult, mismásoló szöveget mondott el a miniszter, azzal a céllal, hogy – főleg jogilag – minél nehezebben legyen támadható. Tényleg nem hangzott el az utasítás, Kásler ugyanis írásban adta…

A Fideszben az a bevett gyakorlat, hogy ha kiderül egy általuk elkövetett disznóság vagy hülyeség, azonnal másra tolják a felelősséget, mást állítanak be bűnbaknak. Ez a lakosság jelentős részét meg is szokta győzni, hiszen sokan közülük eleve a Kedves Vezető hívei vagy csak azokat az információkat kapják, amiket a lakájmédia osztogat.Ezt tette Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter is a Demokrata című kormánypárti hetilapnak adott interjúban, amikor az orvosokra próbálta áttolni a felelősséget. Ezt ráadásul nyilván előre eltervezett módon kiegészítette a zavart keltő megfogalmazással.

Azt állította, csúsztatás azt mondani, hogy ki kellett üríteni a kórházi ágyakat.

„Ilyen utasítás soha nem hangzott el. A kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk.”

A miniszter szerint az, hogy az orvosok ezt hogyan érték el, azaz milyen betegeket küldtek haza, az már nem a kormány, hanem az orvosok felelőssége. “Az viszont, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs. ”

Azzal trükköznek, hogy ilyen utasítás soha nem hangzott el. Mert ugye tényleg nem, hiszen nem személyesen vagy telefonban mondta el az ukázt, hanem írásban, levélben küldte el.
Na és ugye az is arról szólt, hogy a “teljes ágykapacitás minimum 60 %-át COVID-19 fertőzött betegek ellátására szükséges alkalmassá tenni”. Az nem is volt beleírva, hogy a betegeket ki kell rakni a kórházból… Direktben, ezekkel a szavakkal tényleg nem, de hogyan is lehet az ágyak kapacitásának nagy részét felszabadítani, ha vannak bennük betegek? Ha az orvosok az ő írásos utasítása miatt kényszerből hazaküldtek betegeket, akkor már ők a felelősek?

Azt se feledjük, ha egy kórházi igazgató ellenállt, azonnal kirúgták…

Nem tudom, Kásler halott-e már arról, hogy az általa sűrűn emlegetett tízparancsolatban van egy olyan parancsolat is, hogy ne hazudj. Vagy ez már nem érvényes, csak a fideszes tízparancsolat?

Orbán Viktor mai rádiós locsogásában Kásler Miklós érdemeit történelminek nevezte… Történelminek tényleg történelmi, csak szerintem nem érdem, hanem bűn.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!