Sas István: Eljött a migráns!

Egy nagyon furcsa migráns mászott be a kép szerint a lakásba. Van nála egy hatalmas zsák is, bizonyára sokat akar lopni. Na, elég nagy hülyeséget írtam ahhoz, hogy egy jól fizető állást ajánljanak nekem az Origónál vagy a kormánypropaganda valamelyik másik álhír oldalánál?

Persze azt az állást nem fogadnám el, de lehet, hogy nem is kapok ajánlatot, hiszen régóta fekete listán vagyok. Mindez most arról jutott eszembe, hogy az Origo nemrég egy “leleplező” cikket tett közé arról, hogy Svédországban a migránsok karácsonyfát támadtak. A propaganda oldal szerint a fára többen felmásztak, leszakították a díszeket, míg mások a fa körül őrjöngtek és dobálták a fát.Aztán később kiderült, hogy a cikkben közölt videó évekkel korábban készült, Kairóban, egy bevásárlóközpontban, és a felmászó emberek nem rombolják, hanem éppen díszítik a fát, illetve a dekoráció részeként cukorkát és mézeskalácsot is használtak, és kis ajándékcsomagokat is elrejtettek rajta – kifejezetten azzal a céllal, hogy ezt gyerekek leszedhessék róla… Erre az Origo kicsit átírta a cikkét, de azért nem nagyon.

És mi van, ha valaki nem a Mikulást, hanem a Jézuskát várja?

Nos, a Jézuska aztán tényleg migráns volt! A baromira keresztény NERtársak nagyon is utálnák, ha valahogy tényleg ma kerülne elő. Ráadásul az anyja meg a nevelőapja zsidó volt. Ő meg, amikor már felnőtt, támogatta a szegényeket, embereket gyógyított, a kufároknak meg kárt okozott – egyszóval csupa olyan dolgot tett, ami ma a hatalom szerint nem kívánatos!
A migráns szó pedig – mint azt már többször is megírtam – a NERes újbeszél egyik kulcsszava. Ezt az idegen kifejezést a kormánypropaganda terjesztette el, az emberek megtévesztése érdekében. Azért, mert ha az eredetileg ennek megfelelő magyar szót, a bevándorlót használnák, nehezebb lenne összemosni a bevándorlókat és a menekülteket. Ez pedig két nagyon is különböző embercsoport, a bevándorló önként kerekedik fel, leginkább gazdasági okokból, míg a menekült többnyire a háború vagy a terroristák elől elköltözve menti az életét, ha már az ismerőseit és a családtagjait megölték. A nemzetközi jog és a keresztény erkölcs is előírja, hogy a menekülteket segíteni kell. Jó magyar kormányunk viszont belerúg a valódi menekültekbe, miközben pont a fideszes kör jó pénzért ezrével hoz be bevándorlókat Magyarországra és rajtunk keresztül az Európai Unióba. Akkor is, ha orosz vagy ukrán maffiózók, nemzetközi körözés alatt álló korrupt politikusok, sőt már arra is volt példa, hogy a szlovák különleges alakulat magyar papírokkal rendelkező terroristát fogott.

Most, amikor azt ünnepeljük, hogy eljött a migráns, talán nem árt ezt is végiggondolni.