Már brazil újságíróknak is Orbán Viktor jut először az eszükbe, ha a világ veszélyes politikusait akarják felsorolni

A brazil újságírók egyik szakmai kérdésekkel foglalkozó csoportjában osztották meg azt az írást, amely szerint jól jönne Donald Trump veresége az amerikai választáson, mert az meggyengítené például Orbán Viktort.

Szó szerint az írták, hogy az Egyesült Államok novemberi választása az, ahol eldől a bolygó jövője. “Donald Trump veresége kemény pofon lenne a magyar Orbán Viktornak, az olasz Matteo Salvininak, az indiai Narendra Modinak és persze Jair Bolsonaronak.” Hozzáteszik, hogy ők novemberben elkezdhetik elveszíteni a következő választásukat.

Hát, Orbán Viktor igazán büszke lehet, tényleg világhírű lett, sőt Magyarország ismertségét is nagyban növelte. Ne feledjük, egy átlagos brazil nélküle ma azt sem tudná, hogy létezik ilyen ország, ha valaha nem lett volna jó a magyar foci. Igen, nem is olyan régen még kizárólag a régi magyar foci miatt tudtak rólunk.

Ugyanebben a csoportban arról is írtak, hogy a koronavírus-járvány, a vészhelyzet ürügyként szolgálhat néhány kormánynak, konkrétan például az amerikainak, a lakosság megfigyelésének fokozására. Nem egészségügyi, hanem hatalmi célból.

Nem tartozik a cikk tárgyához, de érdekes lehet, hogyan kerültem kapcsolatba ezzel a brazil csoporttal. Nos, a Facebook néha egészen meglepő ajánlatokat tesz. Azt persze tudja a Facebook, hogy újságíró vagyok, meg azt is, hogy beszélek portugálul, erre felajánlotta, hogy lépjek be a csoportban. Hát nem vagyok brazil újságíró, ezért nem léptem be, de kihasználtam az információt és feliratkoztam a hírlevelükre.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!