Konok Péter: Hetvennyolcadik magyarellenes népmese

Volt egyszer egy delegény, úgy hívták, Viktor. Hívhatták volna persze máshogy is, de már az apja is szociopata volt, úgyhogy Viktornak nevezte a gyereket maga után, aki a Győző elvtárs névre hallgatott a periférikusabb pártkörökben.

Na, ennek a Viktornak volt egy csudálatos hátizsákja. Belefért a kerek világ, meg még néhány milliócska nemzeti konzultácijás szignatúra is. Pedig kívülről csak amolyan fonnyadt, plebejus kis hátizsák volt, semmi Luivuitton, de még csak nem is Adidas.

Történt egyszer, hogy ez a Viktor elment a háborúba harcolni. Nemigen zavarta, hogy a háború csak az ő fejében létezett, ha elfogta őt a harcolhatnék, hát harcolt, mint egy veszett rozsomák, ilyen egyenes legény volt ő, bár baromi hazudós.

Ment, mendegélt. Szembe jött vele P. Spídermann Benjámin, a Velejéig Gonosz Vasorrú Pókszabású Nember. Bazi vörös volt, kapafogú-rézfaszú, kampósorrú, meg minden, mintha csak a Völkischer Beobachter kristályéjszaka-ünnepi különkiadásának 888-as reprintjéből ugrott volna elő.

– Mi van a zsákodban, te Viktor? – bődült rá Viktorra a rémségesen szörnyű, szörnyűségesen rémséges rém szörnyeteg.

De a Viktornak persze nem szállt inába a telemersze!

– Benne van a kerek világ! Vécéavatókon felsorozott óvodások, sorosdisznós pörzsölések, nagylábas önállások, tenderparti luxusutak, dajdaj lakomák, mirelit szegények, migránshajtó elvbaráti betyárok, zsugori zsigeri zsolozsmázók, fegyelemegyetemek, béközépiskolák, porosz nyelvórák, orosz atomerőművészek, fene fafűrészek, rugóspengés bekerítők, hejehuja vadászbálok, koszos félegészségházak duplapénzért, avétos babonák, fazonigazított történelmek, milliónyi nerzethy konzultáciják, meg egy téliszalámis zsömlye csípős zöldpaprikával, azt édesanyám csomagolta karácsonyi szalvettába!

– Nebazd!!! – rikkantott fel P. Spídermann Benjámin, a Velejéig Gonosz Vasorrú Pókszabású Nember. – Karácsonyi szalvetta! Kedvenc eledelem!

Azzal bekapta a Viktort hátizsákostul, kerekvilágostul, zsemléstül-paprikástul.

Azért a tréfli téliszalámit és a konzultácijákat csak kiköpte, mert az ő gyomra sem volt vasból, illetve hát vasból volt, de akkor is.

Szóval, így.

Nem mondtam, hogy kifinomult mese lesz, de elég kellemes a heppiendje.

Kapcsolódó: A kutatóhálózatok új vezetője szerint aki baloldali, toleráns, muszlimá fog válni

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!