Konok Péter: EUMNMH

A Magyarságkutató Intézet, az EMMI, a Petőfi Irodalmi Erőközpont, valamint a Duró Dóra vezette Tiszteletreméltó Jorge Atya Librofób Véd- és Dacszövetség kidolgozta az Egységnyi Univerzális Magyar Nemzeti Mesehőst (EUMNMH).

Az EUMNMH nagybajuszú, völkischen népiesch, stüszivadász-kalapos Y-kromoszóma. Nemigen megy innen oda, de ha mégis odamegy, hát menten visszagyön, mint Farkos Csapó Gyurka, csak nem csinál belőle akkora ribilliót. Óvatosan kanos heteró, az interneten csak leszbikus pornót néz, mert minden pornószínésznek nagyobb a farka az övénél. Se nem szegény, se nem gazdag, de inkább kurva szegény, csak nem hisz a szemének. Hetente újságot olvas, hogy megismerje véleményét, és így megismert véleményét négyévente választásokon nyilvánítja ki. Alapvetően jámbor lélek, csak a gyengébbeket veri. Nyuljás pacalt eszik, meg száraz kenyérhajat avas szalonnahéjjal, kását az ördög hasáról, előre szeletelt és vákuumcsomagolt Baromffy Párizsit, csontokról mechanikusan lefejtett húspépet engedélyezett színezékkel, aromákkal és ízfokozókkal, füstölt szalonnát sarjhagymával, gyíkhúst, bakonyi borzaskát, málét, és mannát és zsenge füveket. Az arra kijelölt helyeken mérsékelten dohányzik, vagy dohányzást imitáló eszközöket használ. A szabályokat másokra nézve mindig kötelezőnek érzi. A maszkja alatt is maszk van, ezt valamiért arcnak gondolja, naponta megtekinti, kétnaponta mossa.

Soha nem történik vele semmi, életét mégis veszélyesnek érzi, és ebben igaza van, mert addig él, amíg meg nem hal.

Az EUMNMH a magyar föld sója, akire lokális világbirodalmakat lehet alapozni. Lokális világbirodalmakat alapoznak rá, csontjait lisztté őrlik, a fejét levágják, tűzzel megégetik, a szép fehér hamvát a mészbe keverik, de túléli, mint Dózsa László az egy éjszakára eső tizenhárom szűzleányt.

A róla szóló mesék kiegyensúlyozottak, kiszámíthatók, és minden szempontból helytállóak. Nincs bennük deviancia.

Az EUMNMH különféle kiegészítőkkel kombinálható, kapható hozzá Bölcs Vezér, Hűséges Gazdasszony, Csalfa Szatócs, Legyőzendő Idegen, Igazságos Földesúr, Csillagszemű Politikus, Garabonciás Doktor, Iskolarendőr, Viceházmester, valamint Mérvadó Véleményformáló is. Ezeket a gyűjtők egymás között akár csereberélhetik is, bár minek.

A mosást, centrifugálást jól bírja.

A (csomagban nem mellékelt) négy darab AAA jelű elem segítségével az örök világosság fényeskedik neki (kikapcsológomb alul).

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!