Sas István: Fideszes tízparancsolat

A “nagyon keresztény” Fidesz mára már lényegében aktualizálta a tízparancsolatot is. Az elavult, régi elveket kis módosításokkal hozzáigazította a mai illiberális rendszerhez.

Nem kell ezen meglepődni, a Fidesz mindent hozzáigazit a saját érdekeihez és (rög)eszméihez. Ez történt az alkotmánnyal és a választási törvénnyel is. A fideszes tízparancsolatot persze nem írták le, nem nyomtatták ki és nem is hivatkoznak rá, mert ma még talán botrányt okozna – csak éppen eszerint viselkednek. Ezeket az elveket követik a Fidesz urai, lelkes követőik, de még az Orbánjugend tagjai is. Én a viselkedésük alapján következtettem ki a fideszes tízparancsolat tartalmát:

I. Uradat, Kedves Vezetődet imádd, és csak neki szolgálj!

II. A Kedves Vezető nevét hiába ne vedd!

III. Az ő napját szenteld meg!

IV. Atyádat és anyádat tiszteld, kellenek a strómanok!

V. Ölj!

VI. Paráználkodj!

VII. Lopj!

VIlI. Hazudj, és mások becsületében tégy kárt!

IX. Kívánd meg felebarátod házastársát!

X. Mások tulajdonát is kívánd, majd vedd el!

A legtöbb parancsolatot egyszerű volt NER-esíteni, csak egy felesleges rövid szót, azt hogy “ne” kellett elhagyni. A tízből kilenc parancsolat fideszes követése szerintem könnyen belátható, egyedül az V. parancsolathoz (Őlj!) kell némi magyarázatot fűznöm.

Ez azért tűnhet tévesnek, mert nálunk (még?) nem az zajlik, mint az oroszoknál, itt ha egyáltalán megölnek NER-ellenségeket titkosszolgálati módszerekkel, akkor is csak nagyon ritkán. Nekem most csak két gyanús ügy jut eszembe, az elgázolt felcsúti juhász esete, meg azé a túl sokat tudó bűnözőé, akit a rendőrautó hátsó ülésén megcsípett egy gyilkos afrikai pók. Ölni azonban nem csak így lehet! Pár éve írtam egy cikket Orbán, a tömeggyilkos címmel arról, hogy az Eurostat jelentése szerint Magyarországon évente több mint 24 ezer ember azért halt meg, mert nem kapott időben megfelelő orvosi ellátást. Ez a halálozások 41,5 százaléka!

A rengeteg idő előtti halál persze nem mind a mostani kormány bűne, törvényszerű, hogy az egészségügyben is előfordulnak hibák. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy az egészségügyből pénzt kivonó, szervezeti zűrzavart generáló, az orvosok és ápolók kivándorlását kikényszerítő Fidesz-maffia jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy sokan idő előtt meghaljanak. Nem lehet számszerűsíteni, hogy az indokolatlan halálokból mennyi is írható a kormány számlájára, de az biztos, hogy több ezres nagyságrendről van szó. Ha tudatosan megtagadják tőlük a megfelelő orvosi ellátást, az gyilkosság.

Mielőbb bárki keresztényüldözéssel, de legalább a kereszténység ócsárlásával vádolna, tisztázzuk, hogy a fent leírt tízparancsolat nem a keresztény tízparancsolat. Hanem az ikeresztény! Az i egyébként a Kedves Vezető kedvenc fosztóképzője, azt, hogy illiberális naponta halljuk tőle. Gyanítom, hogy a rengetek illegális üzletelés miatt szokott rá erre a nyelvtani megoldásra.

Azért fel szeretném hívni a fideszesek figyelmét arra, amit a rock klasszikus slágereinek ismerői már régóta tudnak: sokkal nagyobb forgalom várható a pokolba vezető úton, mint a mennyországba vezetőn. A pokolba éppen ezért már sztráda vezet (Highway to hell), míg a mennyországba csak egy lépcső (Stairway to heaven). Bátran kövessék a fideszes tízparancsolatot!

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!