Weber az Orbán-kormánynak: Az Európai Unió nem bankautomata

Brüsszelnek figyelembe kell vennie a támogatások odaítélésekor, hogy az adott tagállam tiszteletben tartja-e a jogállami normákat, jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt  frakcióvezetője. 

Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban azt mondta, nem véletlen, hogy Magyarország és Lengyelország kézzel-lábban tiltakozik a jogállami kritérium alkalmazása ellen. Szerinte azonbanaz Európai Unió nem bankautomata, hanem értékközösség is.

Az Európai Néppárt strasbourgi frakcióvezetője ragaszkodik ahhoz, hogy Brüsszel mind a vírus miatt szükségessé vált mentőcsomag, mind az új, hosszú távú költségvetés esetében attól tegye függővé a támogatásokat, tiszteletben tartják-e a tagországok a jogállami normákat.

A támogatott országok nem élhetnek vissza a többi tagállam szolidaritásával. A nekik juttatott pénzt szigorúan a gazdaságuk újraindítására használhatják” –

mondta Weber.

Kapcsolódó: Weber: az Európai Tanácsnak napirendjére kell vennie a hetes cikk szerinti eljárásokat

Weber: nem kérünk leckéket Orbántól

Manfred Weber ellenzi a Fidesz visszatérését a Néppártba

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!