Von der Leyen aggódik a magyar felhatalmazási törvény miatt

Aggodalmát fejezte ki a koronavírus-járványra hivatkozva hozott magyar intézkedések miatt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mai brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Ursula von der Leyen úgy fogalmazott, hogy különösen aggasztják a magyarországi rendelkezések. Bejelentette: a testület megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az uniós bizottság elnöke érthetőnek nevezte, hogy a tagországok rendkívüli intézkedéseket hoznak az egészségügyi krízis leküzdésére, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki, hogy egy részük “túl messzire megy”.

Aláhúzta, hogy az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, “nem tarthatnak határozatlan ideig”.

A kormányoknak gondoskodniuk kell arról, hogy az intézkedéseket rendszeresen ellenőrizzék – emelte ki.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy a biztosok tegnapi tanácskozásán áttekintették a tagországoknak a rendkívüli helyzet orvoslására hozott intézkedéseit, köztük – mint kiemelte – megvizsgálták a magyarországi helyzetet is.

Az uniós bizottság további, rendszeres vizsgálatoknak fogja alávetni a tagállami intézkedéseket – tette hozzá a bizottság elnöke.

Az EU 100 milliárd eurót mozgósít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma Brüsszelben jelentette be az unió válságkezelő csomagját, amelynek célja, hogy megszüntesse a járvány okozta gazdasági szakadékot az uniós tagállamok között.

A 100 milliárd euró értékű támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe. (MTI)

KapcsolódóTöbb uniós ország aggodalmát fejezte ki a magyar felhatalmazási törvény miatt

Tusk: a Néppártnak felül kell vizsgálnia álláspontját a Fidesz tagságáról

Asselborn: ki kell zárni a magyar kormányt az EU-s döntésekből

A kormány visszavonja a törvényjavaslatot, amely elvenné a polgármesterek jogköreit

 Az ellenzék szerint Orbánt csak a hatalma növelése érdekli

A kormány elvonja a polgármesterek jogköreit

Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar felhatalmazási törvényt

Áder szerint minden rendben van a felhatalmazási törvénnyel

Megszavazta a fideszes többség, hogy Orbánnak korlátlan hatalma legyen

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!