Vége az utazási korlátozásoknak Németországgal szemben

Holnap reggeltől szabadon jöhetnek a német állampolgárok és a Németországban dolgozó magyarok Magyarországra.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy holnap reggel 8 órától vége a Németországgal szemben bevezetett utazási korlátozásoknak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, azok a magyar állampolgároknak pedig, akik Németországból utaznak Magyarországra nem kell karanténba vonulniuk.

A miniszter indoklása szerint Németország Magyarország első számú kereskedelmi partnere, és „számos magyar ember dolgozik Németországban, így az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban nagyon komoly nehézségekbe ütközött”.

„Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy megszüntessük a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat. Rég várt enyhítés ez a németországi munkavállalók és családjaik számára” – olvasható a videóhoz mellékelt szöveges magyarázatban. (Facebook, hvg.hu)

Kapcsolódó: Brazília is kiléphet a WHO-ból

Magyarországon elhunyt újabb három beteg a járvány miatt

A világon négyszázezer közelében a halálos áldozatok száma

Negyvenezer felett a járvány brit halálos áldozatainak a száma

Országos tisztifőorvos: 400 alá csökkent a kórházban ápoltak száma

Megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők

Már félezernél is több egészségügyi dolgozó fertőződött meg

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!